2023 Yılı Haberleri

Mehmet Perinçek’in ABD destekli PKK terörü ve planlanan Astana süreci toplantısının önemi üzerine verdiği röportaj Azerbaycan Türkçesinde Sputnik Azerbaycan’da.


Mehmet Perinçek, Fransa’nın yeni sömürgecilik politikalarını ve Afrika’daki gelişmeleri Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı İdaresi’nin Rusça gazetesi Bakinskiy Raboçiy’e değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, ABD destekli PKK terörünü ve Ocak ayında yapılması planlanan Astana süreci toplantısını CBC kanalına değerlendirdi.


Türkiye-EU: Problems of mutual understanding or struggle?

United World International author Mehmet Perinçek gave an interview to the Azerbaijani site Caliber.Аz about the Turkish-EU relations.


United World International author Mehmet Perinçek commented on the latest PKK attack, US and Israeli plans in the region, the importance of confrontation in the Eastern Mediterranean and the opportunities offered by the Astana meeting scheduled for the second half of January in terms of clearing terrorist organizations to RIA Novosti.


Mehmet Perinçek, PKK’nın son saldırısını, ABD ve İsrail bölgedeki planlarını, Doğu Akdeniz’deki kamplaşmanın önemini ve Ocak ayının ikinci yarısında planlanan Astana toplantısının terör örgütlerini temizlemek açısından sunduğu fırsatları Rus devlet ajansı RİA Novosti’ye değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Türkiye-AB ilişkilerini Azerbaycan sitesine değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Yunanistan ve Ermenistan arasında askeri ve teknik işbirliği anlaşması imzalanmasını Ulusal Kanal’da değerlendirdi.


Azerbaycan youtube kanalında 2023 senesinin bilançosunu çıkardık.


Mehmet Perinçek, Şeyh Sait” tartışmalarını Ulusal Kanal’da değerlendirdi.


Mehmet Perinçek’in Türkiye-NATO ilişkileri üzerine verdiği röportajın seslendirmesini dinleyebilirsiniz.


Mehmet Perinçek, Kırım Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Başkan Vekili, Kırım Cumhuriyeti’nin Putin nezdindeki Daimi Temsilcisi Georgiy Muradov, Yurtdışındaki Rusların Örgütleriyle İlişkiler Konusundaki Özel Temsilcisinin Yardımcısı Dmitriy Vovçuk, gazeteci Maksim Şevçenko gibi isimlerin katıldığı yuvarlak masa toplantısında Türk-Rus ilişkilerini, Doğu Akdeniz ve Suriye’de işbirliği imkânlarını değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Ukrayna’daki son gelişmeleri ve Erdoğan’ın Yunanistan ziyaretini Aydınlık Avrupa’ya değerlendirdi.


Mehmet Perinçek’in Türkiye-NATO ilişkileri ve İsveç’in NATO üyeliği üzerine değerlendirmesi Azerbaycan Türkçesiyle yayında.


Mehmet Perinçek, Türkiye-NATO ilişkilerini ve İsveç’in NATO’ya katılması konusunu Azerbaycan medyasına değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, ABD, Güney Kafkasya’da neyin peşinde? Azerbaycan sitesine değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Türkiye-Yunanistan ilişkilerini Azerbaycan sitesine yorumladı.


Kiev’de kılıçlar çekildi; sert demeçler, ifşaatlar, Zelensky’nin yerine adaylar derken ortam iyice bulanıklaşmaya başladı. Devlerin oyun alanına dönen Kiev’i ve konunun Türkiye üzerine yansımlarının neler olabileceğini Dr. Mehmet Perinçek’e sorduk.


David Arakhamia, head of the parliamentary faction of the Servant of the People party in Ukraine, in an interview he gave a few days ago, actually blamed President Zelensky and former British Prime Minister Boris Johnson for Kyiv’s refusal to resolve the conflict diplomatically.

United World International (UWI) author Mehmet Perinçek commented on the Ukrainian official’s words for UWI:


Mehmet Perinçek, ABD’nin Güney Kafkasya planlarını Baku TV’ye değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Türkiye-AB ilişkilerini Baku TV’ye yorumladı.


“The activity of USAID should be banned in the entire region”

United World International author Mehmet Perinçek gave an interview to the Azerbaijani site BizimMedia about the plans of the USA on Azerbaijan and the destructive activities of USAID in the region.


Mehmet Perinçek, ABD’nin Azerbaycan üzerindeki planlarını ve USAID’in bölgedeki yıkıcı faaliyetini Azerbaycan medyasına anlattı.


Mehmet Perinçek, İran Bilimsel Barış Araştırmaları Derneği’nin düzenlediği konferansta Rus ve İranlı meslektaşlarıyla Ortadoğu’daki gelişmeleri konuştu. Bağlantıdan İngilizce etkinliğin kaydını dinleyebilirsiniz.


The secret report to Stalin

📌 Atatürk’s death in Soviet Press
📌 “Do not meddle in domestic issues”
📌 The tension with the Germans
📌 The plane crash at the ceremony

By Mehmet Perincek


Mehmet Perinçek, Bilim ve Ütopya’ın Kasım sayısında Nâzım Hikmet’in Lübnan gazetesine verdiği röportajı yayımladı:

📌 Atatürk-Nâzım ilişkisi
📌 Kurtuluş Savaşı’na katılmak için Anadolu’ya kaçış
📌 Atatürk konusundaki özeleştirisi
📌 Nâzım’ın en sevdiği şairler
📌 Çocukken ilk şiirlerini nasıl yazdı?


Mehmet Perinçek, Ortadoğudaki son gelişmeleri ve dünyaya etkilerini Ulusal Kanal’da değerlendirdi.


“Nâzım Hikmet, 31 Mart 1960 günü Lübnan’ın başkenti Beyrut’a gelmiş ve şehirde kaldığı süre boyunca Lübnan’ın önde gelen yazar, şair ve aydınlarıyla buluşmuştu. Nâzım, Beyrut’ta bulunduğu süre boyunca da Lübnan basınına röportajlar vermiş, hakkında yazılar yayımlanmıştı. Bunlardan bir tanesi de ülkede Fransızca yayımlanan L’Orient gazetesinin 1 Nisan 1960 tarihli sayısında çıkmıştı. Nâzım’ı karşılamaya gelenler arasında bulunan, metnin yazarı Salah Stétié (1929-2020), Lübnan’ın önde gelen yazar ve şairleri arasında yer alıyordu. “Nâzım Hikmet’ten ‘L’Orient’e: ‘Bir yangın ortasında şair oldum” başlığını taşıyan yazı, gazetenin birinci sayfasından verilmiş, sekizinci sayfada da devamı yayımlanmıştı. Büyük şair röportajında Atatürk’ten şiire nasıl başladığına, Mayakovskiy’le buluşmasından en beğendiği şairlere kadar birçok konuya değinmişti. Türk şair, 1960 yılındaki bu röportajda Atatürk için “Bu adama hayrandım. Aklın ete kemiğe bürünmüş haliydi.” sözlerini sarf ederken Türk Devriminin liderine bakışını ve İstanbul’dan Anadolu’ya kaçtıklarında onunla karşılaşmasını da aktarmaktadır. Nâzım Hikmet’in Millî Mücadele’ye daha o yıllarda yaklaşımını, Anadolu’ya geçişini, Mustafa Kemal’le buluşmalarını ve sonraki dönemde onunla olan ilişkilerini başka kaynaklardan da takip etmek mümkün. Onları burada özetlemek aşağıda tam metnini verdiğimiz röportajı daha iyi anlamak açısından faydalı olacaktır…”

•Dr. Mehmet Perinçek, “Türk şairin Lübnan gazetesine röportajı Nâzım Hikmet ve Atatürk” başlıklı makalesi ile Kasım sayımızda…
Kasım sayımız kitabevlerinde ve internet mağazamız http://magaza.bilimveutopya.com.tr adresinde satışta…


Dr. Mehmet Perinçek’in kaleminden Nâzım ve Atatürk. İki devin ilişkisi, nadir anekdotlar, l’Orient röportajı…


Mehmet Perinçek, Rusya’nın Avrupa Konvansiyonel Kuvvetler Antlaşması’ndan (AKKA) çekilmesini Aydınlık’a değerlendirdi.


 Desde PIA Global compartimos la entrevista del autor de Mundo Unido Internacional, Mehmet Perincek, sobre la X cumbre de la Organización de Estados Turcos, que se celebró en Astaná el 3 de octubre de 2023.


Yıldönümünde Azerbaycan’ın Karabağ zaferini Baku TV’ye yorumladım.


Tokayev’s proposal for a common OTG market is vital

United World International author Mehmet Perinçek gave an interview to the Kazakh press about the 10th summit of the Organization of Turkic States, which was held in Astana on October 3, 2023.


Mehmet Perinçek, Astana’da gerçekleşen 10. Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi’ni Kazakistan basınına değerlendirdi.


Mehmet Perinçek’in Cumhuriyetin 💯. yılına dair Aydınlık Avrupa’ya verdiği röportaj İran basınında.


Mehmet Perinçek’in Türkiye-Rusya-İran ilişkilerinin Filistin meselesine etkisine dair yaptığı değerlendirme Farsça olarak Sputnik İran’da.


 Creating the power to go beyond the “condemnation” and “complaint”

📌 The fundamental confrontation in the world and its different fronts
📌 Friends and foes in the Palestine issue
📌 Arms black market of Ukraine
📌 Atlantic policies hitting Europe
📌 Counter-balancing power with power

By Mehmet Perinçek


Mehmet Perinçek’in Türkiye-Rusya-İran ilişkilerinin Filistin meselesine etkisine dair Aydınlık’a yaptığı değerlendirme Ulusal Kanal yayınında.


Mehmet Perinçek’in Türkiye-Rusya-İran ilişkilerinin Filistin meselesine etkisine dair Aydınlık’a yaptığı değerlendirme başkanlığını Tataristan lideri Rüstem Minnihanov’un yaptığı “Rusya – İslam Dünyası” strateji merkezinin sitesinde Arapça, İngilizce ve Rusça olarak yayımlandı.


Mehmet Perinçek, Filistin-İsrail çatışmasını Independent Türkçe için değerlendirdi: Filistin konusunda yakınmalara son verecek gücü yaratmak


Mehmet Perinçek’in Türkiye-Rusya-İran ilişkilerinin Filistin meselesine etkisine dair Aydınlık’a yaptığı değerlendirme Rus devlet ajansı TASS’ta.


Mehmet Perinçek, HAMAS’ın Moskova ziyaretini ve Türkiye-Rusya-İran ilişkilerinin Filistin meselesine etkisini Aydınlık’a değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Cumhuriyetin 100. yılını Rus RTVI kanalına değerlendirdi.


The Republic of Türkiye today, 29 October 2023, is 100 years old. What did the Republic bring to Türkiye? Where has the Republic given to Türkiye in 100 years? Why did Mustafa Kemal Atatürk become a world leader? And what’s ahead of the Republic at the beginning of its second century? Dr. Mehmet Perinçek shared his evaluation with us.


Mehmet Perinçek, Cumhuriyetimizin 💯. yılını Aydınlık Avrupa’ya değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, HAMAS yetkililerinin Moskova ziyaretini Rus Tsargrad kanalına değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Filistin sorunu çerçevesinde ABD-İsrail’in Ortadoğu planlarını Ulusal Kanal’da değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Filistin-İsrail çatışmasındaki son gelişmeleri Aydınlık’a değerlendirdi.


“Eğer Millet Meclisi, Lozan Antlaşması’nı onaylarsa, özgür ve bağımsız bir halk olacağız, diye konuştu Kemal. İç ve dış düşmanlarımız, sadece millî hareketin güçlenmesini sağladılar. Uzun yıllar süren çabalarına rağmen ne padişahın ne büyük devletlerin, Türkiye’nin elinden alabildiği bağımsızlığımızı ilan ettik. Lozan Antlaşması, 400 senelik sorunları bitiriyor, Büyük #Ermenistan fikrine son veriyor ve Türkiye’deki yabancı etki alanlarını tasfiye ediyor.”
Dr. Mehmet Perinçek ve Dr. Ali Şahin “Sovyet basınında Lozan Barış Antlaşması” başlıklı yazısıyla Ekim sayımızda. Ekim sayımızı kitabevleri ya da http://magaza.bilimveutopya.com.tr üzerinden edinebilirsiniz.


Ulusal Kanal’daki programda yaptığım konuşmadan bir kesit.


Mehmet Perinçek, Ulusal Kanal’da Filistin meselesindeki gelişmeleri ve Türkiye’nin alması gereken tavrı konuştu.


How to stop Israeli aggression

Mehmet Perincek, political scientist, historian and Uwidata author, commented on how the developments in Gaza concern Türkiye and what concrete steps Türkiye should take.


Mehmet Perinçek’ten Selçuk Bayraktar’a SİHA çıkışı: Hangi stratejinin adamısınız?


Mehmet Perineçk’in İsrail saldırganlığının önlenmesinin yollarına dair görüşleri Sırp basınında.


Mehmet Perinçek, İsrail saldırganlığı nasıl durdurulur?” sorusunun yanıtını Rus Tsargrad kanalına verdi.


SSCB zamanında çıkan en kapsamlı Rusça sözlüğün yazarı dilbilimci Sergey Ojegov’un doğum yıldönümü dolayısıyla doğduğu Kubşinovo şehrinde düzenlenen ve Mehmet Perinçek’in de bir konuşma yaptığı konferansın haberi.


Mehmet Perinçek, Filistin-İsrail çatışmasını ve Türkiye’nin konumunu Ulusal Kanal’da değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Alman Wanderfalke sitesine Rusya- Ukrayna gerilimini değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Avrupa açısından Ukrayna meselesini Alman sitesine değerlendirdi. (Video: Almanca ve İngilizce)


Mehmet Perinçek, SSCB zamanında çıkan en kapsamlı Rusça sözlüğün yazarı dilbilimci Sergey Ojegov’un doğum yıldönümü dolayısıyla doğduğu Kubşinovo şehrinde düzenlenen konferansta bir konuşma yaptı.


Mehmet Perinçek:

“NATO’da Türkiye’nin Görüşünün Bir Önemi Yok”


Mehmet Perinçek, Filistin-İsrail çatışmasını Rus Solovyov Live kanalında değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Almanya’daki Türkler ve Ukrayna meselesini Alman sitesine değerlendirdi. (Video: Almanca ve İngilizce)


Mehmet Perinçek, Filistin-İsrail çatışmasını TV 5 yayınında değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Bilim ve Ütopya’nın Ekim sayısında Dr. Ali Şahin’le Lozan Antlaşması’nın Sovyet basınına yansımalarını derledi.


Ulusal Kanal’da ABD’nin Türk SİHA’sını vurması üzerine katıldığım programdan başka bir bölüm.


Mehmet Perinçek, Ulusal Kanal’da Türk Ordusunun harekâtını ve hükümetin politikalarını değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Türkiye’nin PKK’ya yönelik hava harekâtını ve ABD’nin Türk SİHA’sını düşürmesini Ulusal Kanal’da değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Güney Kafkasya’daki gelişmeleri ve Ermenistan’ın Batı planlarındaki rolünü Rus devlet ajansı RİA Novosti’ye değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, PKK gerçeğini ve PKK’nın ABD planlarında oynadığı rolü Rusya’nın Post News sitesine anlattı.


Mehmet Perinçek, sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin kendini fesh etmesini Rus Tsargrad kanalına değerlendirdi.


Mehmet Perinçek: “Ganire Paşayeva’yla birlikte sadece Türkiye ve Azerbaycan’da değil, dünyanın farklı kentlerinde konferanslar verdik, soykırım yalanını, Karabağ ve Hocalı gerçeklerini anlattık. Bilgili, hamasetten uzak, cesur, mütevazı ve içtendi. Şimdi en mutlu olmamız gereken zamanda aramızdan ayrıldı. Dostluğumuz ve yol arkadaşlığımız baki kalacak, hizmetlerini Türk dünyası unutmayacak.” 


Mehmet Perinçek,  Erdoğan’ın Azerbaycan ziyaretini ve bölgedeki son gelişmeleri Azerbaycan devlet ajansı Azertac’a değerlendirdi.


Mehmet Perinçke, Zengezur Koridoru meselesini Rus kanalı Narodnıy Front yayınında değerlendirdi. (5.44.57’den itibaren)


 Azerbaijan’s territorial integrity will be the guarantee of peace in the South Caucasus

📌 Anti-Russia propaganda and sentiment in Armenia

Uwidata author, historian Mehmet Perinçek made an assessment on the issue.


Mehmet Perinçek, Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünün sağlanması sürecini ve bölgedeki Amerikan planlarını Azerbaycan Cumhurbaşkanlığının günlük Rusça gazetesi Bakinskiy Raboçiy’e değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Ermenistan’ın ABD planlarında Türkiye, Rusya ve Azerbaycan’a karşı oynadığı rolü Rus resmi haber ajansı Ria Novosti’ye anlattı.


Mehmet Perinçek, Karabağ Ermenilerinin can güvenliği konusunda bir tehdit bulunmadığını Rus Tsargrad kanalına anlattı.


Mehmet Perinçek, Karabağ’daki son durumu Azerbaycan’ın İki Sahil TV kanalına değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Karabağ sorunundaki son gelişmeleri Azerbaycan’ın ARB kanalına değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Azerbaycan’ın Karabağ operasyonu ayrıntılarıyla Rus Solovyov Live kanalında değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Karabağ meselesinde ABD‘nin rolünü CBC kanalında değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Azerbaycan’ın Karabağ harekâtını Aydınlık’a değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Azerbaycan’ın Karabağ harekâtını Rus Tsargrad kanalına değerlendirdi.


 Vladivostok’ta Doğu Ekonomi Forumu’nda neler yaşandı? Aydınlık’ın bugünkü sayısında


Mehmet Perinçek’in Vladivostok’ta gerçekleşen Doğu Ekonomi Forumu izlenimlerini, tahıl koridorunu ve Güney Kafkasya’daki son gelişmeleri konuştuğu On4 TV’deki programı izlemek için


Mehmet Peirnçek, ABD’nin bölgede Ermenistan, Gürcistan ve Türkiye ile yaptığı tatbikatları Ulusal Kanal’a değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Vladivostok’ta Rus RBK kanalına Doğu Ekonomi Forumu’nu değerlendirdi.


 Mehmet Perinçek, Türkiye-Rusya tahıl işbirliğini Rus Ren TV kanalına değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Polonya, Macaristan ve Hırvatistan’ın Ukrayna tahılını ülkelerine sokmama kararını Rus Ren TV kanalına değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, İsveç‘te Erdoğan kuklasının yakılmasını Baku TV’ye yorumladı.


Mehmet Perinçek Ermenistan hükümetinin son politikalarını ve bölgedeki gelişmeleri Azerbaycan basınına değerlendirdi.


Mehmet Perinçek Güney Kafkasya’daki son gelişmeleri Novorossiya sitesine değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Türk-Rus ilişkilerindeki bütüncül strateji ihtiyacını Rus Solovyov Live kanalında anlattı.


Mehmet Perinçek, Afrika’daki son gelişmeleri TV 5 ekranlarında değerlendirdi.


Mehmet Perinçek’in, Sputnik’e 30 Ağustos zaferinde Türk-Sovyet işbirliğinin önemi üzerine verdiği demecin Ulusal Kanal’da özeti.


Mehmet Perinçek, 30 Ağustos zaferinde Türk-Sovyet işbirliğinin rolünü Sputnik Türkiye’ye anlattı.


Mehmet Perinçek, Türkiye’nin AB’ye giriş sürecini CBC haber bülteninde değerlendirdi. (32.32’den itibaren)


Mehmet Perinçek, Rusya-Ukrayna çatışmasında Polonya’nın rolünü CNN Türk’te değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Prigojin’in ölümünü CNN Türk ekranlarında tartıştı.


Mehmet Perinçek, Trump’ın tutuklanmasını CNN Türk’te değerlendirdi.


Mehmet Perinçek’in CNN Türk’te katıldığı programın Aydınlık’taki haberi.


Mehmet Perinçek’in CNN Türk’te katıldığı programda yaptığı açıklamalar Ulusal Kanal’da.


Mehmet Perinçek’in İran’ın Mehr Haber Ajansı’na Prigojin’in ölümüyle ilgili verdiği röportaj.


Mehmet Perinçek’in, CNN Türk’te Prigojin’in ölümüyle ilgili katıldığı programda yaptığı değerlendirmelerden bir bölüm.

Programdan başka bir kesit.


Mehmet Perinçek, Hakan Fidan’ın Bağdat ziyaretini CBC ana haber bülteninde yorumladı.


Mehmet Perinçek, KKTC’deki BM krizini ve Rusya’nın BM Güvenlik Konseyi’ndeki vetosunu Ulusal Kanal’da değerlendirdi. 


Mehmet Perinçek, Türk-Rus ilişkilerindeki son gelişmeleri Rus Solovyov Live kanalında değerlendirdi. 


Mehmet Perinçek, Ukrayna-Rusya savaşında Polonya’nın rolünü Aydınlık’a değerlendirdi.


Mehmet Perinçek’in, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığının günlük Rusça yayın organı Bakinskiy Raboçiy’e Güney Kafkasya meseleleri üzerine verdiği geniş röportaj (1. ve 4. sayfalar)


Mehmet Perinçek, Türk-Rus ilişkilerini Rus haber sitesi news.ru’ya değerlendirdi.


The true reason why Armenia appealed to the UN Security Council

United World International author Mehmet Perinçek gave an interview to the Azerbaijani site Day.Az about Yerevan’s appeal to the UN Security Council with a complaint against Azerbaijan.


✍ MGK toplantısında Rusya-Ukrayna çatışması Dr. Mehmet Perinçek yazdı:

🇺🇦 Kiev üzerindeki Batı egemenliğini azaltabilmenin zemini var mı?

🇹🇷 Arabuluculuk neye hizmet etmeli?

🇷🇺 Tahıl Koridoru’nun mantığı ve uygulaması nasıl olmalı?


Mehmet Perinçek, Ulusal Kanal’da Afrika ve Kıbrıs meselesindeki gelişmeleri konuştu.


Mehmet Perinçek’in Nijer’deki gelişmelerle ilgili değerlendirmeleri İspanyolca olarak yayında.


Following NATO, the Turkish government might turn “Izmir from a tourist destination into a military target for Russia”

Interview with Mehmet Perinçek


Türkiye’nin Rusya-Ukrayna arasında arabuluculuk çabalarını CBC ana haber bülteninde değerlendirdi.


Mehmet Perinçek’in, Erdoğan hükümetinin, NATO’nun 4400 sayfalık Rusya planına imza atmasına dair değerlendirmem Arjantin basınında


Force will foil foreign intervention

We asked Uwidata writer and historian Dr. Mehmet Perinçek about the latest developments in Niger.


 Mehmet Perinçek’in değerlendirmesi özetle şöyle:

“Nijer’de ABD’nin, Fransa’nın askerleri var.
Kendi ordusu ise 5-10 bin kişi.
ABD ve Fransa ile baş etmesi zor.
Wagner Afrikalılar lehine gücü dengeliyor.
Bu ülkelerin geleceği…
Batı sömürgeciliğinden kurtulmaları…
Bağımsızlıkları için son derece önemli.
Aksi halde yenilgi kaçınılmaz.”


Mehmet Perinçek, İstanbul’da toplanan “Bağımsız Çerkesya” konferansını ve Atatürk’ün bu konuya yaklaşımını Aydınlık’a değerlendirdi.


Mehmet Perinçek hizo una evaluación del Tratado de Lausana, centrándose en la cooperación entre Turquía y la Rusia soviética.


Mehmet Perinçek, Afrika ve Nijer’deki son gelişmeleri Aydınlık’a değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, FETÖ’nün dünü ve bugününü Azerbaycan kanalına anlattı.


Mehmet Perinçek, Ulusal Kanal’da Türk-Rus ilişkilerini, Wagner’in Belarus’taki varlığını ve Afrika’daki gelişmeleri konuştu.


 Türkiye, Filistin’le İsral arasında arabulucuk yapmalı mı?


Mehmet Perinçek, CBC anahaber bülteninde Sisi’nin Türkiye ziyaretini yorumladı.


The 100th anniversary of the Lausanne Treaty

📌 Türkiye and the Soviet Russia at the same side of the front
📌 “The Allied Powers tried to prevent Soviet Russia’s participation”
📌 Lenin’s strategy on the Lausanne Conference
📌 Chicherin: More Turkish than the Turks
📌 A victory for the oppressed peoples
📌 Assassination of Vorovsky

By Mehmet Perinçek


Russia did not approve the prolongation of the Black Sea Grain Agreement. United World International author Mehmet Perinçek provided an interview on the reasons for that, how the agreement can be saved and which stance Türkiye should take to the Turkish daily newspaper Aydınlık.


Mehmet Perinçek, 100. yılında Lozan Antlaşması’nı Türk-Sovyet ilişkileri bağlamında Aydınlık’a anlattım


Mehmet Peirnçek, tahıl Anlaşması’yla ilgili gelişmeleri Aydınlık’a değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Lozan Konferansı günlerinde Sovyet temsilcisi Vorovskiy’in öldürülmesini Sputnik Türkiye’ye değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Alman Bild gazetesinin bazı maddelerini sızdırdığı, Türkiye’nin altına imza attığı NATO’nun 4 bin 400 sayfalık planını Aydınlık’a değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Türkiye-Suudi Arabistan arasındaki savunma sanayi anlaşmasını Rus Regnum kanalına yorumladı.


Mehmet Perinçek, Rusya’nın tahıl anlaşmasını uzatmamasını Ulusal Kanal’da değerlendirdi.


Mehmet perinçek, Türk dış politikasındaki son gelişmeleri UWI’ye değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Erdoğan’ın son adımlarını Türk-Rus ilişkileri bağlamında Aydınlık’a değerlendirdi.


Mehmet Perinçek’in, CIA’in PKK/PYD’lileri 2000 dolar maaşla Ukrayna saflarında savaştırmak için Suriye’de paralı asker toplama girişimine dair değerlendirmesi UWI’de.


Mehmet Perinçek, Ankara’nın NATO adımlarını Ulusal Kanal’da değerlendirdi.


Mehmet Perinçek’ten kritik hükümet açıklaması.


Mehmet Perinçek, Azak taburu komutanlarının Ukrayna’ya teslim edilmesini Moskva 24 kanalına değerlendirdi.


Mehmet Perinçek’in, CIA’in PKK/PYD’lileri 2000 dolar maaşla Ukrayna saflarında savaştırmak için Suriye’de paralı asker toplama girişimine dair değerlendirmesi Ulusal Kanal’da.


RIA Novosti, Ukrayna’daki başarısız gidişattan dolayı, ABD’nin Suriye’den PKK/PYD militanlarını Rusya’ya karşı savaşmak için topladığını yazdı.

Mehmet Perinçek, konuyu Aydınlık’a değerlendirdi.


Mehmet Peirnçek, Fransa’daki eylemleri TGRT Haber’de değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Amerika Ermeni Ulusal Komitesi’nin (ANCA), Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ederek, Disney Plus’ın çektiği ‘Atatürk’ dizisini iptal etmesini istemesini Aydınlık’a değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, İran’ın Türkçe yayın yapan devlet kanalı Sahar TV’de #Rusya’daki gelişmeleri değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Moskova Devlet Üniversitesi Asya ve Afrika Ülkeleri Enstitüsü tarafından düzenlenen “Asırlar ve Kuşaklar Boyunca Yakın ve Orta Doğu’nun Kutsal Coğrafyası” başlıklı konferansta Kemalist Devrim dönemindeki laik anlayışını ve bu temelde bugüne kadarki gelişmeleri ele alan bir tebliğ sundu.


Mehmet Perinçek’in St. Petersburg Ekonomi Forumu’nda konuşmacı olarak katıldığı panel Moldova basınında.


📺 Dün A Haber’de katıldığım programda yaptığım konuşmaları 3 bölüm halinde izleyebilirsiniz:

🎙 Prigojin’in açıklaması neye işaret? Prigojin’i nasıl bir akıbet bekliyor?

🎙 Putin hangi planı devreye soktu?

🎙 Stratejik ittifaklar nasıl şekilleniyor? Türkiye neden çözümün merkez üssü?


Mehmet Perinçek, TGRT’de Seda Akbay’ın konuğu oldu. Rusya’daki son gelişmeleri değerlendiren Perinçek’te sosyal medyadaki bilgi kirliliğini işaret ederek, sahadaki duruma açıklık getirdi.

‘Bu bir kardeş kavgası’


Mehmet Perinçek, Rusya’daki gelişmeleri TV 5 kanalında derli toplu ve ayrıntılı konuştu.


 Rusya’da 24 saatlik ‘Wagner’ krizi

Siyaset Bilimci Dr. Mehmet Perinçek ve Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı değerlendiriyor


Prigojin, Wagner’in ilerlemesini durdurdu.

Mehmet Perinçek yorumladı


ODATV – ÖZEL

Wagner’in isyanını Mehmet Perinçek yorumladı


Türklerin dünya tarihinde izlerini süren Prof. Dr. Özlem Kumrular, İsviçre’de trafik kazası geçirdi. Ağır yaralanan Kumrular’ın tedavisi yoğun bakımda devam ediyor. Türkiye’nin önde gelen tarihçileri Prof. Dr. İlber Ortaylı, Dr. Mehmet Perinçek, Pelin Batu ve İlkin Başar Özal, Kumrular’ın başarılarını, çalışmalarını ve kişiliğini Aydınlık’a anlattı.


Dr. Mehmet Perinçek:

Wagner’in isyanı, Rusya’nın Çerkez Ethem vakası

Ulusal Kanal’daki haberi  


Mehmet Perinçek, United World International author and the Vatan Party (Türkiye) representative in Russia, delivered a speech at the session moderated by Aleksandr Galushka, Vice President of Civic Chamber of the Russian Federation. Among the other speakers in the session were Ivan Adolfo Acosta Montalvan, Minister of Finance and Public Credit of the Republic of Nicaragua, and Calixto Jose Ortega Sanchez, President of the Central Bank of Venezuela.


Mehmet Peirnçek’in, Güney Kafkasya’da Türkiye etkisi üzerine olan uluslararası konferansta yaptığı açılış konuşmasından bölümler Bulgar basınında.


Vatan Partisi Rusya Temsilcisi Dr. Mehmet Perinçek:

– Dolarsızlaşmak, terör örgütü PKK’yı silahsızlaştırmaktır


Mehmet Perinçek’in, St. Petersburg Ekonomi Forumu’nda konuşmacı olarak katıldığı panelin haberi Aydınlık’ta.


Mehmet perinçek’in Güney Kafkasya’da Türkiye etkisi üzerine olan uluslararası konferansta yaptığı açılış konuşmasından bölümler Makedon basınında.


Mehmet Perinçek’in St. Petersburg Ekonomi Forumu’nda Rus haber sitesine verdiği röportajın 1. bölümü ve 2. bölümü.


🇹🇷 Mehmet Perinçek’in Petersburg Ekonomi Forumu’nda konuşma yaptığı ve farklı ülkelerden bakan ve merkez bankası başkanlarının katıldığı “Dolarsızlaştırma” konulu paneli Rusça-İngilizce seçenekleriyle izlemek için

🇷🇺 Мое выступление на Петербургском Экономическом Форуме (на русском)

🇬🇧 My speech at the St. Petersburg International Economic Forum (in English)


Ana oturumuna Putin ve devlet başkanlarının katılacağı St. Petersburg Ekonomi Forumu’nun “Dolarsızlaştırma: Paranın Geleceği” başlıklı panelinde ben de bir konuşma yapacağım.


Mehmet Perinçek’in  yeni Türk hükümetine dair değerlendirmeleri Arjantin basınında.


Mehmet Perinçek’in Güney Kafkasya’da Türkiye etkisi üzerine olan uluslararası konferansta yaptığım açılış konuşmasından bölümler RİA Fan haber ajansında.


 Türkiye’s new government is a reflection of the “balance policy”

United World International author Mehmet Perinçek commented on Türkiye’s new cabinet of ministers on the telegram channel “Turansky Express”.


Mehmet Perinçek, başkanlığını Konstantin Malofeyev’in yaptığı Vsemirnıy Russkiy Narodnıy Sobor’un 16 Mayıs günü düzenlediği ve tek konuşmacı olduğu konferansta Rusya’nın devlet ve din adamlarına, siyaset ve iş dünyasının seçkinlerine birinci tur sonrası Türkiye seçimlerini değerlendirdi. Konferansın tamamını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.


🇹🇷🇦🇿🇦🇲🇬🇪В Москве прошла международная конференция «Турецкий фактор закавказской политики: влияние на Азербайджан, роль Армении и Турции как христианских государств». Ведущие интеллектуалы из Турции, Азербайджана, Армении, Грузии и России обсудили очень сложные вопросы пройдя по грани, за которой начинаются взаимные обвинения и конфликты.

Первым докладчиком стал один из ведущих интеллектуалов Турции, учёный и политолог Мехмет Перинчек, который описал основные сегменты турецкой политики и их подходы к Закавказью, выделив среди прочих либеральный блок, кемалистский, призывающий к сближению с Россией, и исламистский.

Однако безусловным источником проблем как для Закавказья, так и для самой Турции Перинчек выделил именно Запад во главе с США: «Запад ослабляет и Россию и Турцию, развязывая войны, в том числе, между Россией и Турцией на протяжении всей истории. За последние годы усилилась конфронтация между правящими элитами Турции и США. Сами турки больше не поддерживают проамериканские силы. Не смотря на экономический кризис, от 80 до 90% турок по всем опросам называют именно США главным врагом, а Россию и Китай всё чаще называют друзьями» – отметил Мехмет Перинчек.

По мнению турецкого политолога, метания нынешнего президента Реджепа Эрдогана между Западом и Россией уже создало огромное количество проблем, начиная от покушения на самого Эрдогана в 2016 году, и заканчивая попыткой его смещения на нынешних выборах со стороны его американских «партнёров»: «Эрдоган должен выбрать ясный геополитический вектор развития Турции. На мой взгляд, решить все проблемы, которые создал для нас Запад, можно лишь в стратегическом партнёрстве с Россией». Что касается ситуации в Закавказье, то её урегулирование, по мнению Перинчека, возможно лишь через выстраивание оси Москва-Баку-Анкара, без участия Западных посредников.


Mehmet Perinçek, Türkiye yeni dönemde nasıl bir dış politika izlemeli? Ulusal Kanal’da değerlendirdi. 


Mehmet Perinçek’in, Güney Kafkasya’da Türkiye etkisi üzerine olan uluslararası konferansta yaptığı açılış konuşmasından bölümler Rusya’nın Zaftra gazetesinde.


Mehmet Perinçek, İsveç’in NATO üyeliği sürecini ve Türkiye’de yeni kurulan hükümeti Solovyov Live kanalına değerlendirdi. (01.13.50’den itibaren)


Mehmet Perinçek, Moskova’da Türkiye’nin Güney Kafkasya’ya etkisi üzerine olan, Rus, Azerbaycan Türk’ü, Ermeni ve Gürcü uzmanların da katıldığı konferansın açılış ve kapanış konuşmalarını yaptı.


Mehmet Perinçek 19 Mayıs’ı tarihsel boyutlarıyla Radyo Sputnik’e değerlendirdi.


Mehmet Perinçek seçim sonuçlarını News Front kanalında değerlendirdi.


Mehmet Perinçek seçim gecesi gelen sonuçları Solovyov Live kanalına değerlendirdi. (01.51.40’den itibaren)


Mehmet Perinçek seçim sonuçlarını Tsargrad kanalına değerlendirdi.


Mehmet Perinçek seçim sonuçlarını Moskva 24 kanalına değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, 14 Mayıs seçimlerini Rus RİA FAN ajansına değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, 14 Mayıs seçimlerini ve Kılıçdaroğlu’nun iddialarını Rus Vzglyad gazetesine değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, 14 Mayıs seçimlerini Rus resmi haber ajansı RİA Novosti’ye değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, seçimleri Belarus devlet kanalına değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Solovyov Live kanalında Kemal Kılıçdaroğlu’nun Rusya’ya yönelik sözlerini değerlendirdi. (01.38.10’dan itibaren)


Mehmet Perinçek, Pakistan’daki gelişmeleri Rus Vzglyad gazetesine değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Moskova’da gerçekleşen dörtlü zirveyi Ulusal Kanal’da değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, faşizme karşı zaferden günümüz dünyasına çıkan sonuçları ayrıntılı bir şekilde Sputnik Türkiye’ye anlattı.


Turquía, Rusia y China deben resistir los planes de Estados Unidos en Sudán

Por Mehmet Perinçek


Mehmet Perinçek’in yaklaşan seçimlerle ilgili değerlendirmesi Bulgar basınında.


Mehmet Perinçek, Teori dergisinin etkinliğinde Prof. Dr. Semih Koray, Prof. Dr. Hasan Ünal, Halil Özsaraç ve Aleksandr Sotniçenko ile dünya savaşının çıkma ihtimalini konuştu.


Mehmet Perinçek, Teori dergisinin Mayıs sayısında yeni bir dünya kurulurken Çin-Rusya işbirliğini yazdı.


Mehmet Perinçek, Kremlin’e yapılan saldırıyı Baku TV’ye yorumladı.


Mehmet Perinçek’in Rus Vzglyad gazetesine seçimler ve seçim sonrası olası gelişmeler üzerine verdiği röportajın ikinci kısmı.


Mehmet Perinçek, seçimlerdeki Erdoğan-Kılıçdaroğlu çıkmazını Rus Vzglyad gazetesine anlattı.


China-Russia cooperation in the construction of a new world

By Mehmet Perinçek


Mehmet Perinçek, Ermenistan’ın başkenti Erivan’da Türklere karşı gerçekleştirilen suikastları yücelten Nemesis Anıtı’nın açılmasını Azerbaycan basınına değerlendirdi.

İngilizcesi


Mehmet Perinçek, Rusya-Çin işbirliğini United World International için yazdı.


Турецкий историк считает, что Россия, Турция и Китай могут действовать совместно на африканском континенте для противостояния западной политике неоколониализма.


Türkiye, Russia and China must resist US plans in Sudan

United World International author Mehmet Perinçek gave an interview to the Russian news agency RIA Novosti about the situation in Sudan.


Mehmet Perinçek, Moskova’daki dörtlü zirveyi Aydınlık’a değerlendirdi.


Ukraine and Russia reach unofficial agreement in Istanbul

By Mehmet Perinçek


Mehmet Perinçek, Sudan’daki gelişmeleri Rus resmi haber ajansı RİA Novosti’ye değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Rusya-Ukrayna gayriresmi heyetleri İstanbul’da buluştu ve bir mutabakat imzaladılar. Bilinmeyen görüşmelerin içeriğini Independent Türkçede yayınladı.


 Dashnaks in movies of Soviet-Armenia

By Mehmet Perinçek


Mehmet Perinçek, Moskova’daki dörtlü zirveyi ve Türkiye-Suriye ilişkilerindeki normalleşmeyi On4 TV’de değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Süleyman Soylu’nun ABD’ye yönelik açıklamalarını Azerbaycan basınına değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Sovyet Ermenistan’ı sinemasında Taşnaklar nasıl ele alındı. Bugün Aydınlık’ta yazdı. İşte o filmler!


Mehmet Perinçek, Bilim ve Ütopya’ın Nisan sayısında gizli belge ve bilinmeyen yazılarla Nâzım Hikmet ve TKP’nin 27 Mayıs’a bakışını yazdı.


Mehmet Perinçek, Şi Cinpig’in Moskova ziyaretini ve Çin-Rusya işbirliğini DİM TV’de konuştu.


В случае прихода к власти Кылычдароглу Анкара изменит внешнеполитический курс на более антирусский. Члены его команды несколько раз заявляли, мол, будут поддерживать североатлантический лагерь и продемонстрируют России, что Турция – член НАТО,

– отмечает доктор исторических наук, политолог Мехмет Перинчек.


Mehmet Perinçek, ABD’nin Demokrasi Zirvesi’ne Türkiye ve Azerbaycan’ı davet etmemesini CBC ana haber bülteninde değerlendirdi. (29.55’ten itibaren)


Mehmet Perinçek, Güney Kafkasya’daki son gelişmeleri Azerbaycan’ın CBC kanalında konuştu.


Mehmet Perinçek’in Ukrayna askerlerinin Kuranı Kerim yakmasına dair değerlendirmesi Endonezya basınında.


Mehmet Perinçek’in Irak’ın işgalinin 20. yılına dair değerlendirmesi Sırbistan basınında.


From Ivan the Terrible to Stalin and today: History of Russia and the use of force and violence (Pt. 4)

Interview with Mehmet Perinçek


The current provocation involving the burning of the Quran is all part and parcel of NATO’s strategy to ignite conflicts on ethnic and religious grounds, Turkish political scientist Mehmet Perinçek told Sputnik.


Mehmet Perinçek, Türkiye-NATO ilişkilerini Azerbaycan devlet kanalına değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Rusya Füze ve Topçuluk Bilimleri Akademisinin TV programında Rektör Yardımcısı Konstantin Sivkov’la Türkiye’deki son gelişmeleri konuştu.


‘Ukrainian soldiers’ act of burning the Quran is part of the Atlantic ideology’

📌 Neo-Nazi ideology of the Kiev regime
📌 ‘Clash of civilizations’ of the Atlantic
📌 ‘The great humanity’

Interview with Mehmet Perinçek


Mehmet Perinçek’in Ukrayna askerlerinin Kuranı Kerim yakmasına dair değerlendirmesi Sputnik’in Sırpça yayınında.


Mehmet Perinçek’in, ABD’nin Irak işgalinin 20. yılı. Savaştan birkaç hafta önce Bağdat’ta uluslararası konferansta yaptığım konuşmadan.


Mehmet Perinçek’in Ukrayna askerlerinin Kuranı Kerim yakmasına dair değerlendirmesi Sputnik’in İspanyolca yayınında.


Türk tarihçi Mehmet Perinçek’ten “Çanakkale Direnişi-Ekim Devrimi-Kurtuluş Savaşı Denklemi”


Mehmet Perinçek, ABD’nin Irak işgalinin 20. yılını Rus resmi haber ajansı RİA Novosti’ye değerlendirdi.


Mehmet Perinçek’in, “Amerikan SİHA’sının düşmesiyle ABD savaş gemileri Karadeniz’e girmenin bahanesi yaratabilir mi?” sorusunа verdiği cevap Bulgar basınında.


Mehmet Perinçek, Ukrayna askerlerinin Kuranı Kerim yakmasını Sputnik’in Türkçe yayınına değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, deprem sonrası istikrarsızlık ortamının giderilmesinin Azerbaycan ve Türk dünyası için stratejik önemini Azerbaycan basınına anlattı.


20th anniversary of the US occupation of Iraq

📌 20 days before the US attack
📌 Greater Middle East Project and the ‘Second Israel’
📌 The US breathes life into ISIS and PKK
📌 The lesson Türkiye takes from the US sanctions

By Mehmet Perinçek


Mehmet Perinçek, Ünal Çeviköz’ün Politico sitesine verdiği röportajı ve “Rusya’ya Türkiye’nin NATO üyesi olduğunu hatırlayacağız” sözlerini Rus resmi haber ajansı RİA Novosti’ye değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, “Amerikan SİHA’sının düşmesiyle ABD savaş gemileri Karadeniz’e girmenin bahanesi yaratabilir mi?” sorusunun cevabını Rus Vzglyad gazetesine verdi.


Mehmet Perinçek, Esad’ın Moskova ziyaretini ve olası Erdoğan-Esad görüşmesini Rus resmi haber ajansı RİA Novosti’ye değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Haydar Aliyev’in 100. doğum yılı sebebiyle düzenlenen, Azerbaycan, Kırgızistan ve Özbekistan devlet yetkililerinin katıldığı uluslararası çevrimiçi toplantıda bir konuşma yaptı.


Mehmet Perinçek, Meral Akşener’in seçimlerdeki rolünü CBC’nin anahaber bülteninde değerlendirdi. (45.05’ten itibaren)


Mehmet Perinçek, Kılıçdaroğlu’nun adaylığını ve seçim sürecini Rus RBK kanalında değerlendirdi.


Mehmet Perinçek’in Karabağ Ermenilerinin Azerbaycan vatandaşlığına geçirilmesi ve Lavrov’un Bakü ziyareti üzerine değerlendirmesinin Rusça seslendirilmesi.


 Integration into Azerbaijani society is a chance for the Armenians of Karabakh

United World International author Mehmet Perinçek gave an interview to the Azerbaijani site Day. Az about the preliminary discussions on the reintegration of Armenian population of the Karabakh region into Azerbaijan.


Mehmet Perinçek, Karabağ Ermenilerinin Azerbaycan vatandaşlığına geçirilmesi üzerine başlayan görüşmeleri Azerbaycan basınına değerlendirdi.


Mehmet Perinçek’in ABD’nin Türk Akımı projesine bakışına dair değerlendirmesi Hollanda basınında.


Mehmet Perinçek’in ABD’nin Türk Akımı projesine bakışına dair değerlendirmesi Russia Today’in Almanca yayınında.


Mehmet Perinçek’in ABD’nin Türk Akımı projesine bakışına dair değerlendirmesi Russia Today’in Sırpça yayınında.


State intervention can solve the housing problem after earthquake in Türkiye

United World International author Mehmet Perinçek gave two different interviews to the Russian RIA Novosti news agency about the housing problem after the earthquake in Türkiye.


Mehmet Perinçek’in Biden’ın Kiev ziyareti ve Ukrayna krizinin geleceği üzerine değerlendirmesi Ulusal Kanal’da.


Mehmet Perinçek, Biden’ın Kiev ziyaretini ve Ukrayna krizinin geleceğini Aydınlık Avrupa’ya değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, ABD’nin Türk Akımı projesine bakışına dair değerlendirmesi İngilizce olarak yayında.


Liberals in Russia will lose influence in economy policy in the coming period

United World International author Mehmet Perinçek gave an interview to the Russian RIA Novosti news agency about Vladimir Putin’s Presidential Address to Federal Assembly.


Mehmet Perinçek, Putin’in Federal Meclis’e hitap konuşmasını Aydınlık’a değerlendirdi.


Mehmet Perinçek’in, Putin’in geçen günkü konuşmasına dair değerlendirmesi İngilizce olarak yayında.


Mehmet Perinçek, deprem sonrası Türkiye’deki kira artışlarını Rus resmi haber ajansı RİA Novosti’ye değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Putin’in dünkü konuşmasını Rus resmi haber ajansı RİA Novosti’ye değerlendirdi.


Mehmet Perinçek’in ABD’nin Türk Akımı projesine bakışına dair değerlendirmesi Bulgar basınında.


Лидер молодежного крыла партии “РОДИНА” “Тигры Родины” Николай Шлямин принял участие в презентации книги официального представителя турецкой партии “Ватан” Мехмета Перинчека “Тайные страницы российско-турецкой дипломатии по архивным материалам”.
Напомним, что “РОДИНУ” и “Ватан” связывают давние дружеские отношения и тесные рабочие контакты. Руководство и рядовые соратники наших партий неоднократно встречались, участвовали и выступали на совместных и партийных мероприятиях.
Наши партии объединяет общая позиция по целому ряду важнейших вопросов современной геополитики. Стоит, прежде всего, отметить наше общее приоритетное отношение к вопросам реализации национальных интересов своих государств.


Mehmet Perinçek, Moskova’nın 24 nolu Nâzım Hikmet Kütüphanesi’nde tarihten bugüne Türk-Rus ilişkilerini ve deprem sonrası Türkiye’yi konuştu.


Mehmet Perinçek “ABD, Kuzey Akımı’ndan sonra Türk Akımı’nı da hedef alabilir mi?” sorusunu Vzglyad gazetesine yanıtladı.


Tiflis merkezli SIKHA Foundation’ın ev sahipliğinde düzenlenen yuvarlak masa toplantısında Türkiye, Rusya, Ermenistan ve Gürcistan’dan uzmanlar olarak Türkiye’nin Güney Kafkasya politikalarını tartıştık.


Mehmet Perinçek, deprem sonrası konut sorununu Rus resmi haber ajansı RİA Novosti’ye değerlendirdi.


Mehmet Perineçk’in deprem sonrası gelişmelere dair değerlendirmeleri Belarus resmi haber ajansının Belarusça yayınında.


Mehmet Perinçek’in deprem sonrası gelişmelere dair değerlendirmeleri Belarus resmi haber ajansının İspanyolca yayınında.


Mehmet Perinçek’in Belarus birinci devlet kanalına depremle ilgili verdiği röportajın yayınlanan yeni bölümü.


Эксперт в прямом эфире программы «Мы в курсе» рассказал, как Турция и Сирия будут восстанавливаться после страшного землетрясения. Доктор исторических наук Мехмет Перинчек отметил, что сейчас не только у Турции, но и у САР есть достаточные силы и есть союзники, и они могут преодолеть эту катастрофу.


Mehmet Perinçek, Vestnik Kavkaza’nın yayınında depremi ve depremin siyasal toplumsal sonuçlarını konuştu.


From Ivan the Terrible to Stalin and today: History of Russia and the use of force and violence (Pt. 3)

United World International author Mehmet Perinçek has given a lengthy interview to Emrah Maraşo, editor-in-chief of Turkish monthly magazine Bilim ve Ütopya (Science and Utopia).


В эфире программы “Короли и Пешки” историк Мехмет Перинчек оценил масштаб землетрясения в Турции и его политические последствия.


Mehmet Perinçek, depremi ve siyasal-toplumsal etkilerini Rus Tsargrad kanalında değerlendirdi. (27.40’dan itibaren)


Mehmet Perinçek, deprem sonrası gelişmeleri ve uluslararası ilişkilere yansımalarını Rusya’nın Solovyov Live kanalında değerlendirdi. (01.36.40’tan itibaren)


Uluslararası ilişkiler ve politika alanında önemli makalelerin yayınlandığı United World International (Uwidata)’ya Kanada yaptırım kararı aldı. Uwidata’ya yaptırım uygulayan beşinci ülke olan Kanada bu kararı dışişleri bakanlığı tarafından duyurdu.


Mehmet Perinçek’in Batılı ülkelerin İstanbul’daki konsolosluklarını kapatmasına dair değerlendirmesi Bulgar basınında.


Mehmet Perinçek, deprem sonrası Türkiye’deki durumu Rus Patriot kanalında değerlendirdi. (10.10’dan itibaren)


Mehmet Perinçek, deprem felaketi sonrası gelişmeleri Rus Ria Fan haber ajansına değerlendirdi.


Mehmet Perinçek’in Batılı ülkelerin İstanbul’daki konsolosluklarını kapatmasına dair değerlendirmesi Sırp basınında.


Mehmet Perinçek’in Batılı ülkelerin İstanbul’daki konsolosluklarını kapatmasına dair değerlendirmesi İtalyan basınında.


Mehmet Perinçek, Batılı ülkelerin İstanbul’daki konsolosluklarını kapatmalarını ve Türkiye’ye yönelik tehditlerini Rus Vzglyad gazetesine değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Ermenistan’ın talebiyle Avrupa Birliği’nin Azerbaycan sınırına gönderdiği 200 kişilik misyonu Azerbaycan televizyonuna değerlendirdi. (15.20’den itibaren)


Mehmet Perinçek, Batılı ülkelerin İstanbul’daki konsolosluklarını kapatmalarını ve Türkiye’ye yönelik tehditlerini Rus Vzglyad gazetesine değerlendirdi.

İtalyanca


From  Ivan the Terrible to Stalin and today: History of Russia and the use of force and violence (Pt.2)

Following Russia’s special military operation in Ukraine, a debate lived up again on the role of force and violence in history – especially concerning the history of Russia itself. United Woeld International author @Mehmet Perinçek has given a lengthy interview to Emrah Maraşo, editor-in-chief of Turkish monthly magazine Bilim ve Ütopya (Science and Utopia).


Almanya’nın Ukrayna’ya tank desteğini ve Ukrayna savaşındaki sın gelişmeleri Ulusal Kanal’da değerlendirdim. 


On Bolton’s threats against Türkiye

We present the evaluations of United World International author Mehmet Perinçek and associate professor at the Institute for Russian and Eurasian Studies (IRES) at Uppsala University (Sweden), Greg Simons, translated from Russian, to our readers.


Mehmet Perinçek’in, İsveç’te Kuran’ın yakılmasına dair değerlendirmesi Rusya’nın Krasnoyarsk bölgesi resmi yayın organında.


Mehmet Perinçek, Türkiye-Suriye ilişkilerindeki normalleşme sürecini ve seçim dönemini Rus Vzglyad gazetesine değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, İsveç’te Kuran yakılmasını ve Türkiye’deki son gelişmeleri Solovyov Live kanalında değerlendirdi. (28.40’tan itibaren)


Mehmet Perinçek, Türkiye-NATO ilişkilerini ve Vatan Partisi’nin “NATO’dan çıkalım” kampanyasını Rus “NEWS Ru” sitesine değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton’un Türkiye-NATO ilişkilerine dair açıklamalarını Caliber Az’a değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, İsveç’te Kuranı Kerim yakılmasını Moskva 24 kanlına değerlendirdi. (Video)


An assessment of 100 Years of the USSR

📌 The USSR’s most important contribution to humanity
📌 The USSR living within Russia
📌 The return of Stalin
📌 Liberation of the world from German fascism
📌 Two USSR: The retreat from socialism and collapse
📌 The end of the unipolar world and the Eurasian Century

By Mehmet Perinçek


 What to expect from the war in Ukraine in 2023?

Mehmet Perinçek evaluated Russia’s military campaign that has completed almost a year.

Interview by Gökalp Erbaş


From Ivan the Terrible to Stalin and today: History of Russia and the use of force and violence (Pt.1)

Mehmet Perinçek has given a lengthy interview to Emrah Maraşo, editor-in-chief of Turkish monthly magazine Bilim ve Ütopya (Science and Utopia).


Mehmet Perinçek’in 2022 Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini CBC kanalına değerlendirdi. (15:20’den itibaren)


Mehmet Perinçek, Rusya’nın Ukrayna harekâtının geleceğini Aydınlık Avrupa’ya değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Kuruluşunun 100. yılında SSCB’yi Sputnik Türkiye’ye değerlendirdi. (Demeci bağlantının sonunda)


Mehmet Perinçek, Uluslararası Avrasya Sempozyumu’na dair şu sözleri kaydetti: “Artık Batı merkezleri dahi çok kutuplu bir dünya olgusunu kabul ediyor. Çok kutuplu dünyanın kalbinin attığı coğrafya ise Avrasya. Hem siyasal, hem ekonomik, hem askeri, hem kültürel, hem de medeniyet anlamında Avrasya dünyanın öncü ve itici gücü konumunda.” dedi. Avrasya’nın dinamiklerini doğru anlamak için bölgeye Batı gözlükleriyle değil o bölgenin kaynaklarından beslenerek bakılması gerektiğini söyleyen Perinçek, “Bu sempozyum, yalnızca başlığı ve içeriği anlamında değil bileşenleri açısından da büyük önem taşıyor.” diye konuştu. Perinçek, ADK’nın Avrasya’nın iç dinamiklerine dair bilimsel bir çalışma yaptığını belirterek alana ilgi duyan başta bilim insanları olmak üzere tüm öğrencileri sempozyuma davet etti.


Mehmet Perinçek’in Teori Dergisi’nde yayınladığı Yunanistan Komünist Partisi Merkez Komitesi’nin 1955 Kıbrıs kararının tamamını PDF olarak okuyabilrisiniz.