2015 – 2001 Yılı Haberleri

R 8

Mehmet Perinçek’in Aydınlık Pazar ekinde çıkan yazısı. Odatv‘deki haberi.


Prof. Dr. Halil İnalcık 100 yaşına girdi. 2 Kasım 2014’de Mehmet Perinçek ve Özlem Kumrular’ın sunduğu Zaman Treni programının ilk konuğu Emine Çaykara bizlere Halil İnalcık’ı anlatmıştı. video


tikla‘Ermeni soykırımı’ iddialarını çürüten çalışmaları Ergenekon davasında suç delili sayılan ve 6 yıl 3 ay hapis cezası alan Araştırma Görevlisi Mehmet Perinçek, iddianameyi yazan eski savcı Zekeriya Öz’ün Ermenistan’a kaçmasının tesadüf olamayacağına dikkat çekti. (Aydınlık) Ulusal Kanal‘ın haberi.

Bakınız: 15 yıllık emeğe 15 yıl hapis! (7 Mart 2013, Aydınlık)


tiklaMehmet Perinçek, Aydınlık’taki “Türk komünistin ‘Sevr’ şiiri” başlıklı yazısında, Sevr Antlaşması’nın imzalanmasının ardından Mustafa Suphi’nin başında bulunduğu Türkiye Komünist Partisi’nin Bakû’de çıkardığı Yeni Dünya gazetesinde yayımlanan bir şiiri yayımladı. Odatv‘deki haberi.


Ulusal Kanal’da Tayfun İçli’nin sunduğu Gündem Özel programında Mehmet Perinçek Ermeni Meselesini ve gündemi değerlendirdi. video


R 1

Aydınlık gazetesi yazarı Ercan Dolapçı’nın Mehmet Perinçek’in “Atatürk’ün Sovyetler’le Görüşmeleri” kitabından bölümlere yer verdiği yazısı.


R 2

Aydınlık gazetesi yazarı Ercan Dolapçı’nın Mehmet Perinçek’in “Sovyet Devlet Kaynaklarında Kürt İsyanları” adlı kitabından da bahsettiği yazısı.


tiklaAydınlık Avrupa’da Mehmet Perinçek’in Köln’deki konferansının haberi.


tiklaMehmet Perinçek’in Hamburg konferansının elbe-express.info’daki haberi. Hamburg konferansının videosu. video


R 3

Mehmet Perinçek Aydınlık a konuştu. “Amerika’da Ermenilerin Havaya uçururuz tehdine karşı bakın ne yaptı.”


R 4

Mehmet Perinçek’in Aydınlık Kitap’ta son kitabıyla ilgili çıkan Hikmet Çiçek’in yazısı.


Mehmet Perinçek’in Bielefeld Üniversitesi’nde Ganire Paşayeva ile verdiği konferansın videosu. video


R 5

Aydınlık Avrupa Gazetesi’nde Mehmet Perinçek’in Münih’teki konferansının haberi.


Mehmet Perinçek Haziran Ayaklanması’na Silivri’de tutuklu yurtseverlerin nasıl destek verdiğini anlatmıştı. video


Mehmet Perinçek’in 29 Nisan 2015’de Chicago’da (ABD) verdiği konferansın videosu. video


tiklaMehmet Perinçek’in Nazili’deki konferansının haberi.


tiklaMehmet Perinçek’in Ermeni Katolikosu II. Garegin’in Türkiye’deki taşınmazlarla ilgili hukuki başvurusu üzerine Azerbaycan haber sitesine verdiği demeç. (Rusça)


tiklaEmre Kongar, Mehmet Perinçek’in yeni kitabını tekrar yazdı: “Rus kaynaklarına dayalı bilimsel bir çalışma; şimdiye kadar kimsenin bilmediği bilgi ve belgeleri açıklıyor. Konuya bakış açılarını etkileyecek, önemli ve değerli bir tarihsel belge kitabı.”


ABD’de konferanslar veren Mehmet Perinçek, Ermeni meselesini anlatmak için Chicago’da yayın yapan İran Türklerinin kanalı Günaz TV’de Əhməd Obalı’nın konuğu oldu. video


tiklaErmeni Milliyetçiliği Serüveninde Israrla Es Geçilen 10 Safha.


1915 Olayları üzerine dünyada sayılı uzmanlardan biri olarak tanınan Dr. Mehmet Perinçek, ABD’de gerçekleştirdiği “1915 Olayları Konferansları” çerçevesinde Turkish Channel’in konuğu oldu. video


R 6

Hikmet Çiçek, Mehmet Perinçek’in “Ermeni milliyetçiliğinin Serüveni (Taşnaklardan ASALA’ya Yeni Belgelerle) adlı kitabını yazdı.


tiklaMore Russian Archival Documents Revealed In A New Publication By Mehmet Perinçek


R 7

Soykırım yalanıyla mücadele dünya çapında devam ediyor. 24 ve 25 Nisan’da Türklerin 4 kıtada düzenledikleri mitinglerden sonra şimdi de 1915 olayları uzmanı, tarihçi Dr. Mehmet Perinçek, ABD’de bir dizi konferans veriyor.


tiklaEmre Kongar, Mehmet Perinçek’in “Ermeni Milliyetçiliğinin Serüveni” adlı kitabını yazdı.


tiklaMehmet Ali Güller, Aydınlık’taki köşesinde Mehmet Perinçek’in “Ermeni Milliyetçiliğinin Serüveni” adlı kitabını yazdı.


tiklaBatı merkezli Türkiye’yi soykırımla suçlama kampanyasına yapımı tamamlanan bir belgeselle yanıt verildi. Ermeni belgeleriyle 1915 isimli belgesel soykırım iddialarının karşısına iddialı bir şekilde çıkıyor.

Ermeni Belgeleriyle 1915 isimli Belgeselin Danışma Kurulunda Emekli Büyükelçilerden Şükrü Elekdağ, Nüzhed Kandemir, yerli ve yabancı tarihçilerden Profesör Doktor Justin Mccarty, Profesör Doktor Norman Stone, Doktor PAT WALSH ve Doktor Mehmet Perinçek ile Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Profesör Doktor Yusuf Halaçoğlu gibi isimler yer alıyor.


tiklaCumhuriyet sordu, Mehmet Perinçek ve Ayşe Hür yanıtladı.

Dr. Mehmet Perinçek: ‘Ermeni tehciri hukuka uygundur’


tiklaKarşı gazetesi yazarı Hakan Şevket Telkes: “Baba Doğu Perinçek, Ermeni soykırımı iddiasının tarihi bir yalan olduğunu haykırmış Avrupa’nın göbeğinde hepsinin yüzlerine dostlarıyla birlikte. Kendi mahkemelerinde mahkum ettirmiş onları. Oğul Mehmet Perinçek akademik kariyeri boyunca bu konuda birçok araştırmalar yapmış, kitaplar yazmış, konferanslar vermiş. Hala çalışıp didiniyor ve yeni belgeler ortaya koyuyor. ”


tiklaAydınlık yazarı Mehmet Ali Güller: “Bakınız Ermeni meselesinin en önemli tarihsel özelliği dün de bugün de emperyalistlerin kullandığı bir kart olmasıdır. Ermeni milliyetçiliğinin temsilcisi olan Taşnaksütyun Partisi sadece 1. Dünya Savaşı’nda Rus Çarlığı ve İngiliz emperyalizminin bir silahı olmamıştır, 1940’larda da Hitler’in emir komutasına girmiştir!
Ermeni meselesi konusunda çok önemli eserler veren Mehmet Perinçek’in Kaynak Yayınları’ndan çıkan son kitabı “Ermeni Milliyetçiliğinin Serüveni” işte bu çarpıcı gerçeği bizlere göstermektedir.”


tiklaGözlem gazetesi yazarı Muzaffer Tunçağ: “İlginçtir. Perinçek’in kitabının başında, “Katoliklerin Ermenilere İlgisi” başlığı ile bir Rus gezgininin notları ve Katolik Kilisesi’nin Ermeniler arasındaki çalışmalarından bilgiler var. Kapsamlı arşiv derlemesine dayanan kitabın, Katoliklerin dini lideri Papa Francesco şecaat arz etmeden önce yazılmış olması, anlatılanları daha önemli kılıyor.


tikla“Soykırım” palavrasının emperyalist kurgulara dayandığını, dikkatli bir okuyucu çok iyi anlayacaktır.” (Odatv)


tiklaAydınlık yazarı Mustafa Mutlu, Mehmet Perinçek’in yeni kitabını yazdı: “Soykırım iddiasını çürüten bazı belgeler ilk kez bu kitapta!”


R 11

Perinçek, kitabının bir bölümünde ayrılıkçı Taşnak örgütüne ilişkin, özellikle örgütün önde gelenlerinin Hitler’in emir komutasına girdiğini yazdı.


Hollanda devlet televizyonunun çektiği Ermeni meselesi belgeselinin 5. bölümünde Mehmet Perinçek’le yapılmış söyleşi yer alıyor. (19.dakikadan itibaren) video
UYARI: Bloedbroeders belgeseli “Ermeni soykırımı” yalanını bir belge sunmadan, sadece acı hikayelere dayanarak savunan, tarihi gerçekleri saptıran, art niyetli bir belgeseldir. Belgeselde, Mehmet Perinçek Rus arşivlerinde yürüttüğü titiz çalışmalar sonucunda bulduğu belgelere dayanarak “Ermeni soykırımının” emperyalist bir yalan olduğunu anlatmıştır. 


tiklaMehmet Perinçek’in Roterdam’daki (Hollanda) konferansının interajans.nl’deki haberi.


tiklaNürnberg (Almanya) panelinin Doğan Haber Ajansı’ndaki haberi.

ERMENİ ARŞİVLERİNE RUS ARŞİVLERİ ÜZERİNDEN ULAŞMAK MÜMKÜN
Dr. Mehmet Perinçek ise yaptığı konuşmada, “Çarlık Rusya’sı, dünya savaşı sırasında konuya şahitlik yapmıştır. Rus arşivlerinde bu konuda birçok belgeye ulaşmak mümkündür. Girilmeyen Ermeni arşivleri Rusya’nın elindedir. Burada soykırım diye bir konu geçmemektedir” dedi. haberbayern.de‘deki haberi.


tiklaMilliyet yazarı Melih Aşık: “Bu yıl 1915’le ilgili olarak, belgelere dayalı iki kitap yayımlandı. Mehmet Perinçek’in “Ermeni Milliyetçiliğinin Serüveni” ve Uluç Gürkan’ın “Ermeni Katliamı Suçlaması, Yargılama ve Karar” adlı kitabı. Her iki yazarın uzmanlık alanı 1915 olayları… Ne var ki TV tartışmalarında bu iki yazara hiç tesadüf edilmiyor.” Yeniçağ gazetesi


tiklaAdana Haber Gazetesi yazarı Niyazi Koç’un Mehmet Perinçek’in de çalışmalarına değindiği köşe yazısı.


tiklaMehmet Perinçek’in yeni kitabı “Ermeni Milliyetçiliğinin Serüveni (Taşnaklardan ASALA’ya Yeni Belgelerle) Azerbaycan basınında.


tiklaYeniçağ gazetesi yazarı Arslan Tekin: “Mehmet Perinçek “Ermeni Milliyetçiliğinin Serüveni”ni yazdı. Kitabın alt başlığı: “(Taşnaklardan ASALA’ya Yeni Belgelerle)”
Mehmet Perinçek’in kitabı tam zamanında çıktı.”


Sözcü, 13 Nisan 2015

Mehmet Perinçek – Ermeni Milliyetçiliğinin Serüveni (Taşnaklardan ASALA’ya Yeni Belgelerle)R 12


tiklaMehmet Perinçek’in Papa’nın “soykırım” açıklamasıyla ilgili Azerbaycan haber portalına verdiği demeç.


“Ermeni Belgeleriyle 1915” belgeseli kamera arkası, Dr. Mehmet Perinçek röportajı. video


tiklaMehmet Perinçek’in Putin’in 24 Nisan’da Erivan’ı ziyaret edeceğiyle ilgili haberler üzerine Azerbaycan haber portalına verdiği mülakatın (İngilizce).


tiklaAraştırmacı yazar Mehmet Perinçek, İran’da yayımlanan Mehd-i Temeddün (مهد تمدن – Uygarlık Ocağı) dergisine Ermeni meselesi ile ilgili çalışmaları hakkında konuştu. Ulusal Kanal’daki haberi.


R 14Ermeni ırkçılarının 1915’teki tehcirden önce yaptığı katliamlar; Çarlık Rusya’sını bile duruma müdahale etmek zorunda bıraktı! Ermeni çeteciler bu katliamları nedeniyle idam cezasına çarptırıldı. Çarpıcı mahkeme tutanakları Rusya Çarlığı’nın Genelkurmay Arşivi’nden çıktı. Araştırmacı Mehmet Perinçek, ilk kez gün yüzüne çıkardığı belgeleri Ulusal Kanal’a anlattı. video


tiklaTrakya Gözlem Haber Gazetesi yazarı Naci Akay: Doğu Perinçek, devleti yönetenlerinin ihmalini ve beceriksizliğini görünce, başımıza bela olan “Ermeni Meselesi”ni tek başına önüne kattı ve bugünlere getirdi.
Devletin birçok imkanının kendisinden esirgenmesine rağmen, mücadeleden vazgeçmedi. Hatta, oğlu Mehmet’i de peşine takıp, onu da bu mücadelenin içine kattı.
Mehmet Perinçek, Sovyet topluluklarında ve Rusya’nın merkezindeki arşivlerde ve önemli kaynaklarda yaptığı araştırmalarda bu konuyu aydınlığa çıkardı, bir de kitap yazdı. Salt bu sebeple Üniversitedeki görevinden kovulmasına rağmen, babası gibi bu davanın peşini bırakmadı.


tiklaDr. Mehmet Perinçek çalışmalarından yola çıkarak ‘Sözde Ermeni Soykırımı aslında emperyalist bir yalandan başka birşey değildir. Rus arşivleri bunun soykırım olmadığını ispatlayan yüzlerce belgeyle doludur” ifadesini kullandı.

Konferansın ardından Mehmet Perinçek “Rus Devlet Arşivlerinden 150 Belgede Ermeni Meselesi” kitabını imzaladı.


tiklaAlmanya’da Bielefeld Üniversitesi’nde İstanbul Üniversitesi Araştırma Görevlisi Mehmet Perinçek’in konuşmacı olarak katıldığı konferansla ilgili haber.


tiklaMehmet Perinçek’in konuşmacı olduğu Berlin’deki panel Azerbaycan basınında. Hürriyet‘teki haberi.


tiklaSevgili Dr. Mehmet Perinçek nihayet Almanya’ya gelebildi. Geçen yıl aralık ayında yaptığımız bir dizi seminere, yurt dışına çıkmasına ne yazık ki izin verilmediği için katılamamıştı. Bu kez vize sorunlarını da çözerek bugün aramızda. Ermeni Soykırım iddiaları konusunda bir çok yayını var. Sovyet ve Rus kaynaklarına dayanarak, soykırım iddialarının nedenli asılsız olduğunu gözler önüne serdi, çok değerli bir bilim insanımız.

Prof. Dr. Hakkı Keskin


tiklaYeniçağ gazetesi yazarı Agah Oktay Güner: Sayın Doğu Perinçek, İsviçre ve Fransa’nın “Ermeni Soykırımı yoktur demek suçtur” yolundaki kararlarından sonra bilgi, cesaret ve millet sevgisiyle bu yalanın üstüne gitti. Oğlu Mehmet Perinçek, Rusya arşivlerinde yıllarca süren çalışmalardan büyük bilgi birikimiyle döndü. Baba oğulun birlikte yürüttükleri araştırma ve neşriyat yapma gayretlerinin enerji kaynağı, anne Şule Perinçek’in muhabbetidir.
Doğu Perinçek için “gelecek nesillere ilme ve hakikate saygı içerisinde doğruyu bulma ve savunmayı metot olarak verdiği için bir kere daha tebrik ediyorum.”


tikla“The Karabakh problem will be quickly solved, if Turkey, Russia and Iran unite their efforts”


tiklaMehmet Perinçek’in Azerbaycan haber portalı vesti.az’a İşçi Partisi’nin son kurultayı, Vatan Partisi, Karabağ meselesi, AİHM davası ve Türk-Rus ilişkileri üzerine verdiği röportaj.


R 15

İran’da yayımlanan Mehd-i Temeddün (مهد تمدن – Uygarlık Ocağı) dergisinin Şubat 2015 tarihli 8 nolu sayısında Ermeni meselesinin tarihsel ve güncel boyutları üzerine Dr. Mehmet Perinçek’le yapılmış bir röportaj yayımlandı.


tikla28 Ocak Strazburg’da görülen davaya son 2 gün kaldı. Perinçek-İsviçre Davası öncesinde Bursa’da soykırım iddialarıyla ilgili panel düzenlendi. Paneli Gazeteci Halil Nebiler yönetti. Panelin konuşmacıları tarihsel gerçekleri masaya yatırdı. İlk sözü Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin aldı. İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Ermeni diasporasının kullanıldığını belirtti. Öcalan’ı sorgulayan komutan, 28 Ocak sonrası  yurttaşları zaferi kutlamaya çağırdı. Dava batılı ülkeler açısından da oldukça önemli.  Emekli Büyükelçi Onur Öymen bu noktaya dikkat çekti. Davanın tarihi sonuçlarını da İstanbul Üniversitesi Araştırma Görevlisi Mehmet Perinçek anlattı.


R16Ermenistan’ın ilk Başbakanı ve Taşnak Partisi’nin kurucusu Ovannes Kaçaznuni’nin Ermeni Soykırımı iddiaları ile ilgili düşüncelerini kapsayan kitabı İran’da Farsça olarak Buta Yayınevi tarafından yayımlandı. Önsözünü Akademisyen Mehmet Perinçek’in yazdığı kitabın İran’da yayımlanması, Türkiye’nin Ermeni Soykırımı konusundaki tezlerinin İran’da yayılması açısından büyük önem taşıyor. Ulusal Kanal‘daki haberi.


tiklaMehmet Perinçek’in İran’da basılan 100 Belgede Ermeni Meselesi başlıklı kitabı İran basınında.


tiklaİran devlet Fars Haber Ajansı’nın Kaçaznuni’nin kitabıyla ilgili haberi.


tiklaErmenistan’da yasaklanan Ermenistan’ın ilk başbakanı Kaçaznuni’nin raporu İran basınında.


tiklaQonşu ölkə qondarma “soyqırımı” iddialarını çürüdən kitab nəşr edib


tiklaMehmet Perinçek’in önsözüyle sunulan Ermenistan’ın ilk başbakanı ve Taşnak Partisi’nin kurucusu Kaçaznuni’nin raporunun İran’da Farsça olarak basılmasıyla ilgili haber.


R 17

Mehmet Perinçek’in önsözüyle sunulan Ermenistan’ın ilk başbakanı ve Taşnak Partisi’nin kurucusu Kaçaznuni’nin raporu İran’da Buta Yayınevi tarafından basıldı.


tiklaMehmet Perinçek’in AİHM davasıyla ilgili Azerbaycan’ın Yeni Musavat gazetesine verdiği demeç


tiklaGazeteci-Yazar Ümit Zileli’nin, Balçiçek İlter’in Karşıt Görüş programına konuk olan Tarihçi-Yazar Dr. Mehmet Perinçek’ten de bahsettiği yazısı.


Mehmet Perinçek’in konuk olduğu, Balçiçek İlter’in sunduğu Karşıt Görüş programının tamamını izleyebilirsiniz. Türkiye’de Sol  video


tiklaTunca Arslan: “Fatih Akın, Mehmet Perinçek’in çalışmalarından haberdar mı?”


tiklaMehmet Perinçek’in Özlem Kumrular ile Ulusal Kanal’da sunacağı tarih programı “Zaman Treni” ile ilgili haber.


tiklaTarihçi Mehmet Perinçek, Yunanistan Parlamentosu’nun sözde Ermeni soykırımını inkar edenleri cezalandıran yasasını Ulusal Kanal’a değerlendirdi. Perinçek, yasanın Yunanistan kamuoyunu bile ikna etmediğini belirtti.


tiklaMehmet Perinçek: Sovyet arşivi Şeyh Said İngiliz yanlısı diyor. (Odatv)


tiklaKUMPAS RESMEN BELGELENDİ
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Hava Kurmay Albay Cengiz Köylü, gazeteci Hikmet Çiçek, Mehmet Bedri Gültekin ve akademisyen Mehmet Bora Perinçek ile birçok subayın bulunduğu 91 şüpheli hakkında verdiği takipsizlik kararında şu ifadeleri kullandı; “Ergenekon Terör örgüt üyesi oldukları ve bu örgüt çerçevesinde eylemlere iştirak ettiklerine, bu örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettiklerine ayrıca devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme ve sızdırdıklarına dair kamu davasının açılmasına gerektirecek mahiyette somut delil elde edilemediği anlaşılmıştır.” (Odatv)


tiklaMehmet Perinçek’in Tuzla’da Türkiye Gençlik Birliği, Türkiye Liseliler Birliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen “Ermeni Soykırımı uluslararası bir yalandır” söyleşisi ile ilgili haber. (Aydınlık)


tiklaErgenekon davasında tutukluyken Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na bir mektup yazdığını ve “Arşivlere ilişkin yaptığım tarih çalışmalarını, yurtıdışına yönelik olarak kullanalım” önerisinde bulunduğunu hatırlattı. Perinçek, kendisine gönderilen yanıtınsa imzasız ve ciddiyetten uzak bir mektup olduğunu söyledi. (Aydınlık)


tiklaMehmet Perinçek’in kitaplarını imzaladığı Malatya’daki 3’üncüsü düzenlenen Anadolu Kitap Fuarı ile ilgili haber.


tikla“Ermeni soykırımı” yalanını belgelerle ortaya koyan araştırmacı yazar Mehmet Perinçek, önceki gün Bursa Uludağ Üniversitesi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı. Perinçek, Kurtuluş Savaşı’nın “soykırım”, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kâzım Karabekir gibi isimlerin de “soykırım suçlusu” gibi gösterilmeye çalışıldığını vurguladı. Ermeni tarihçi Lalaya’nın arşiv belgelerine dayanarak bir istatistik yayımladığını anlatan Perinçek, şu bilgileri verdi: “Lalayan, 2 buçuk senelik Taşnak iktidarı boyunca Ermeni sınırları içerisindeki Türklerin yüzde 70’inin, Kürtlerin yüzde 98’inin ve Yezidilerin yüzde 40’ının Taşnak iktidarı tarafından ortadan kaldırıldığını bir Ermeni tarihçi olarak ortaya koymuştur.” (Aydınlık)


tiklaİstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’ndeki araştırma görevlisi kadrosundan, doktorasını sürdürdürdüğü 6 yıl boyunca tezini teslim etmediği gerekçesiyle çıkartılan Mehmet Perinçek, akademik kariyerine devam etmek için verdiği hukuk mücadelesini kazandı. (Odatv)


tiklaVe Perinçek kazandı! İstanbul Üniversitesi’nin araştırma görevlisi kadrosundan çıkardığı Mehmet Perinçek, hukuk savaşını kazandı. Mahkeme, Üniversite’nin kararını hukuksuz buldu. Görevine iade edilen Perinçek, çalışmalarıma kaldığım yerden devam edeceğim dedi. (Ulusal Kanal, 2014) Konuyla ilgili Aydınlık‘ın haberi.


tiklaMehmet Perinçek’in katılacağı “Ermeni Soykırımı Yalanı” başlıklı panelin Erciyes Üniversitesi yönetimi tarafından iptal edilmesinin ardından Ermenistan’da faaliyet gösteren www.panorama.am isimli internet sitesi Erciyes Üniversitesi’ni “Prestijli üniversite” ilan etti. (Odatv)


tiklaMehmet Perinçek’in Erciyes Üniversitesi’nde katılacağı “Ermeni Soykırımı Yalanı” başlıklı panel Perinçek’in “Ermeni meselesi konusunda yeterli derinliğe sahip olmadığı” gerekçe gösterilerek üniversite yönetimi tarafından iptal edildi. 11 kitap, 14 makale, 17 yayına hazırlanan önsöz yazılan kitap, 13 tebliğ “PERİNÇEK DERİN ÇIKMAMIŞ” (Odatv)


tiklaErmeni meselesi üzerine Rus arşivlerinde on binlerce belge inceledi, 8 kitap yazdı, 14 kitabı yayına hazırladı, kitapları birçok dile çevrildi. Ama Ermeni meselesinde yeterli derinliğe sahip değil! Söz konusu kişi Araştırmacı yazar Mehmet Perinçek! Bu yorumu yapan ise Kayseri Erciyes Üniversitesi yönetimi. Verilen karar ise, Perinçek’in üniversitede vereceği panele ilişkin… (Ulusal Kanal) Konuyla ilgili Aydınlık‘ın haberi.


tiklaHalk TV’de Halk Arenası programını konuk olan Yılmaz Özdil, şunları söyledi; “Doğu Perinçek, sadece bu millete doğruları söylediği için hapiste. Oğlu Mehmet Perinçek Ermeni meselesiyle mücadele ettiği için hapse tıkıldı” dedi. (Ulusal Kanal)


tiklaBatılı devletlerin Ermeni soykırımı iddialarına sahip çıkmasının amacı ne? Araştırmacı yazar Mehmet Perinçek bu soruya yanıt verdi. Perinçek: “Amaç büyük Kürdistan.” (Ulusal Kanal)


tiklaBaşkent Ankara’da toplanan Talat Paşa Komitesi AİHM’in Perinçek kararının ardından izlenecek yol haritasını ele alındı. Tarihçi Mehmet Perinçek, 1915 tarihinin soykırım olarak nitelendirilemeyeceği söyledi. Perinçek sadece Ermenilerin değil, diğer etnik kimliklerin de baskıya uğramadığını ifade etti. (Ulusal Kanal)


tiklaAvrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile ilgili kararının ardından Akademisyen Mehmet Perinçek, konuyla ilgili Almanya’da düzenlenecek bir konferansa davet edildi. Yurtdışına çıkış yasağı… (Aydınlık)


tiklaAdana Haber, Tüyap Kitap Fuarı’nda düzenlenen imza günü ve “Rus Devlet Arşivlerinden 150 Belgede Ermeni Meselesi” konferansı için Adana’ya giden Mehmet Perinçek ile süreci değerlendirdi. Perinçek: “Silivri tutsaklarının özgür olmasını istemiyorlar.” (Ulusal Kanal)


tiklaMehmet Perinçek’in Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Ermenistan ziyareti öncesinde “Tehciri benimsemiyoruz, gayriinsani bir uygulama” sözlerine tepki. Perinçek: “…Bunun temelinde yatan Amerika Birleşik Devletleri’nin Ermenistan’ı Türkiye üzerinden Rusya’dan koparıp Amerika’ya bağlama planıdır.” (Ulusal Kanal)


tiklaTürk Dünyası’nın bağrına bastığı Mehmet Perinçek, İstanbul Üniversitesi’ne dava açtı. Üniversite yönetimi “tezini zamanında tamamlayamadığı” gerekçesiyle Perinçek’i asistan kadrosundan attı. Avukat Müge Özarmağan, Perinçek’in Dışişleri Bakanlığı’nın görevlendirmesiyle bir buçuk yıl Rusya’da araştırma yaptığını ancak Üniversite yönetiminin bu süreyi dikkate almadığını belirtti. Belgelerle idare mahkemesine başvuran Avukat Özarmağan, kararın durdurulmasını istedi. (Ulusal Kanal)


tiklaPerinçek’in atılmasını Erdoğan mı istedi? Ergenekon davası sanığı İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Perinçek’in üniversiteyle ilişkisinin kesilmesi TBMM’de Erdoğan’a soruldu. CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, “Mehmet Perinçek’in  2007 yılında  Ermeni meselesi ile ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı’nın görevlendirmesiyle 1,5 yıl Rusya’da bulunduğu dönem tez süresine eklenmemiş ve süresinde başvurmasına rağmen Üniversitenin kusurlu tavrı ile tez izleme komitesi toplanmamış, ardından tezini süresi içinde  bitirmediği iddia edilerek üniversitedeki görevine son verilmiştir.” (Odatv)


tiklaYÖK yasanın “50D” maddesine göre, İstanbul Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışan Mehmet Cemil Ozansü ile Mehmet Perinçek’in işlerine son verileceği gerekçesiyle bir grup araştırma görevlisi eylem yaptı. (Odatv)


tiklaÜniversitede Perinçek eylemi. (Odatv)


tiklaDoktorasını sürdürdüğü süre içinde tezini teslim etmediği bahanesiyle, İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’ndeki araştırma görevlisi kadrosundan çıkarılan Mehmet Perinçek’e, akademisyen milletvekillerinden destek geldi. (Ulusal Kanal, 2013) Konuyla ilgili Aydınlık‘ın haberi


tiklaOdatv’de Mehmet Perinçek’in İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’ndeki araştırma görevlisi kadrosundan çıkartılmasıyla ilgili haberi. “Atadıkları profesörlerin bu kadar yayını var mı? İşte Mehmet Perinçek’in Akademik Yayın Listesi.”


tiklaAraştırma görevlisi Perinçek’in üniversitesinden uzaklaştırılması Azerbaycan basınının gündeminde. “Vesti.az” haber portalı olayı ‘Ermeni Lobisi Erdoğan Türkiye’sinde zafer Kazandı’ diye verdi. (Ulusal Kanal) Konuyla ilgili Aydınlık‘daki haberi.


tiklaOdatv’nin İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’ne yakın kaynaklardan öğrendiğine göre emir büyük yerden. Son dönemde gazetelere müdahale ederek iktidar sözcüleri bu kez üniversiteye müdahale ederek “Perinçek’i atın” demişler. Rektörlüğe ise sadece Perinçek için kural ihlali yapmak ve bu şekilde kitabına uydurarak verilen talimatı uygulamak kalmış. Doğu Perinçek’in oğlunu içeri atarak cezalandıran zihniyetin ona iş vermeyeceği de malum. Yine de hatırlatalım: üniversiteler kamu malı ve hepimizin. (Odatv)


tiklaHer yıl yüzbinlerce ziyaretçi ağırlayan 32. İstanbul Kitap fuarı kapılarını açtı. Ergenekon kararlarıyla tahliye olan tarihçi Mehmet Perinçek de fuarın ilk gününde okurlarıyla buluştu. Perinçek, cezaevindeyken tarihçi Arda Odabaşı ile birlikte hazırladığı yeni kitabı “Stambulskie Novosti’de Jeune Türk Devrimi” kitabını imzaladı. (Ulusal Kanal)


tiklaMehmet Perinçek, İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’ndeki araştırma görevlisi kadrosundan, doktorasını sürdürdüğü 6 yıl boyunca tezini teslim etmediği gerekçesiyle çıkartılması kararını şöyle değerlendirdi: “Türkiye’nin asılsız Ermeni soykırımı iddiaları için verdiği mücadelede çalışmalar yapmak üzere Dışişleri Bakanlığı tarafından Rusya’ya gönderildim. Doktoramı dondurdum. Türkiye’nin menfaatleri için yaptığım bu çalışmalarla geçirdiğim 1.5 yılı bile, kaydımı dondurmama rağmen doktora ve tez çalışma süresinin içinde saymışlar. Üniversiteden ilişiğimin kesilmesi hukuksuz olmasının yanı sıra siyasi bir karardır. (Odatv)


tiklaİstanbul Üniversitesi Araştırma Görevlisi iken işine son verilen Mehmet Perinçek, “Ermeni meselesiyle ilgili çalıştığım için cezaevine girdim. Şimdi de Ermeni meselesiyle ilgili yaptığım çalışmalar, doktora süreme eklenmeyerek… (Aydınlık) Konuyla ilgili Ulusal Kanal‘daki habari.


tiklaMehmet Perinçek: Tutuklanmasaydım yapacağım çok önemli işler vardı. (Ulusal Kanal)


tiklaMehmet Perinçek, 30 Ağustos 2003 yılında gerçekleştirilen “Mehmetçik Coni’ye Kalkan Olamaz.” mitingine yönelik suçlamalarla ilgili ise şunları söyledi: “Darbe yaptığınızı söylüyorsunuz. 1980 öncesi sağ sol çatışmalarının darbe ortamı yarattığı herkesin malumu. Biz ne yapmışız, bu ortama izin vermemek için sağcı solcu gençleri vatan savunması hattında birleştirmişiz. Cumhuriyeti yıkmak için “akil” insanlar heyetinde sözüm ona sağcı ve solcular bir araya gelince çözüm oluyor, Toktamış Ateş Abdurrahman Dilipak’la elele tutuşunca hoşgörü oluyor, vatan savunmasında birleşmek terörist faaliyet oluyor.” (Odatv)


tiklaAvukat Müge Özarmağan: Senden terörist olmaz, olsa olsa artist olur! (Hürriyet)


tiklaErmeni araştırmaları Ergenekon’da suç! (Aydınlık)


tiklaMehmet Perinçek’in “Rus Devlet Arşivlerinden 150 Belgede Ermeni Meselesi” kitabı Kırmızı Kedi Yayınları’ndan çıktı. Perinçek daha önce konuyla ilişkin Rus Arşivleri’ne ait 100 belgeyi biraraya getirerek yayınlamıştı. Silivri Cezaevi’ndeki tutukluluğu 2. yılında olan Perinçek, Cezaevi koşullarında belgeleri taramaya devam etti ve kitabına 50 belge daha ekledi. (Odatv)


tiklaMehmet Perinçek:  Kürt nüfus da çok ciddi şekilde Ermeni çeteleri tarafından akıl almaz katliamlara maruz kalmıştır. …“dedelerimiz katildi” diyen Ahmet Türk’e şaşmamak elde değil. …Hele Ermeni milliyetçilerinin 19. yüzyılın sonları, 20. yüzyılın başlarında geliştirdikleri Kürtlerle ilgili ırkçı teorilerini duysanız, edebiyatlarını okusanız… Emperyalist merkezlere yaranmak için bu kadarı da fazla! (Odatv)


tiklaAydınlık gazetesi yazarı Mehmet Perinçek Rus arşivlerinde bulunan ilginç bir belgeyi ele aldı.
İlk kez yayımlanan belgeye göre, Milli Mücadele yıllarında I. Dünya Savaşı sırasında esir düşmüş Rus askerleri Türk orduları safında savaşmış. (Odatv)


tiklaYeni Ergenekon Davası’nın 6. duruşmasında 8 tutuksuz sanık savunmalarını tamamladı. Bugün savunma yapan Emekli askeri savcı Bahadır Berk, iddianameyi yazan savcı Cihan Kansız ile 1997 ve 1998 yıllarında birlikte Trabzon’da görev yaptığını söyledi. Savcı Cihan Kansız ile en az 10 defa telefonla görüştüğünü söyleyen Berk, mahkeme heyetine “Bu durumda sayın savcı ile illegal bağlantı içinde olduğumuz söylenebilir mi” diye sordu. Duruşmaya İstanbul Üniversitesi Araştırma Görevlisi Mehmet Perinçek de katıldı. (Ulusal Kanal)


tiklaErgenekon Savcısı Çihan Kansız’ın delil kararttığı ortaya çıktı. (Ulsual Kanal)


tiklaErgenekon tertibiyle 19 Ağustos 2012 günü düzenlenen operasyonlarla tutuklanan Aydınlıkçıların duruşması 4 Haziran’da Silivri’de başlayacak. İstanbul Üniversitesi Araştırma Görevlisi Mehmet Perinçek’in yargılamasına başlanacak. (Ulusal Kanal)


tiklaTRT Sovyet istihbaratının cinleri kullandığını belirtmişti. İstanbul Üniversitesi Araştırma Görevlisi Mehmet Perinçek tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden 8 Eylül 1924 tarihli bir KGB belgesi açıkladı. Meğer KGB’nin içinde cinler değil MİT’çiler varmış. (Ulusal Kanal)


tiklaMehmet Perinçek’ten 33 yeni belge. (Aydınlık)


tiklaUlusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Turhan Özlü, İşçi Partisi yöneticileri Mehmet Bedri Gültekin ve Erkan Önsel ile İstanbul Üniversitesi Araştırma Görevlisi Mehmet Perinçek altı aydır tutuklu. Ancak iddianameden hala bir ses yok! (Ulusal Kanal)


tiklaŞule Perinçek oğlu Memo’yu yazdı. (Odatv)


tiklaCumhuriyet Devrimi ve Sovyetler Birliği dönemi Türk-Rus ilişkileri tarihi uzmanı Mehmet Perinçek’in, Türk-Rus Diplomasisinden Gizli Sayfalarkitabı yayımlandı. (Hürriyet)


tiklaMehmet Perinçek neden cemaatin hedefinde? (Odatv)


tiklaOdatv’de Mehmet Pernçek’in tutuklanması ile ilgili haber: Mehmet’in “suçunu” bulduk!


tiklaNihat Genç’in 2011’de Ergenekon operasyonunu değerlendirdiği yazısı. (Odatv)


tiklaErgenekon kumpasında Mehmet Perinçek’in tutuklanması ile ilgili haber. (Odatv)


tiklaErgenekon kumpasında Mehmet Perinçek’in evinin aranması ile ilgili haber. (Odatv)


tiklaGenç kuşak tarihçilerin önemli isimlerinden Mehmet Perinçek, son kitabı “Türk-Rus Diplomasisi’nden Gizli Sayfalar”da (Kaynak Yayınları, İstanbul, Haziran 2011) Rusya devlet arşivlerinden gün yüzüne yeni belgeler çıkarıyor. Bu belgelerde devrim yapmış iki ülke arasındaki sadece siyasal alanda değil fakat ekonomik, askeri, bilim, kültür ve spor alanında da nasıl bir dostluk köprüsü kurulduğu görülüyor. (Odatv)


tiklaTunca Arslan’ın Mehmet Perinçek’in “Türk-Rus Diplomasisinden Gizli Sayfalar” adlı kitabından bahsettiği yazısı. (Odatv)


tikla«Схожие судьбы революций» Мехмет Перинчек, научный сотрудник Института принципов Ататюрка и истории турецкой революции.


tiklaMehmet Perinçek, Almanya’nın başkenti Berlin’de Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen “Rus Arşiv Belgelerinin Işığında Ermeni Meselesi” konulu konferans verdi. (2011)


tiklaİhlas Haber Ajansı’nın Mehmet Perinçek’in kitabının tanıtım etkinliğiyle ilgili görüntüleri ve röportajı.


tiklaMehmet Perinçek’in Türkiye’de Nükleer santral projesi ile ilgili Rus haber ajansı Vedomosti’ye verdiği röportaj.


tikla Guzey Afrikada yasananlar ve bu olaylarin Iran azerilerine etkisi’ni Turkiyeli politika uzmani Mehmet Perincek’in www.novosti.az ajansliqina ozel aciklamada konusuyor.


tiklaMehmet Perinçek’in Davutoğlu-Saakaşvili buluşmasıyla ilgili regnum.ru sitesine verdiği röportaj.


tiklaПо словам Перинчека, сейчас США пытаются распространить свое влияние в кавказском регионе, поскольку планирует использовать его для установления своего господства в Средней Азии. “США нужные два плацдарма для реализации этой цели. Первый плацдарм – это Кавказ, а второй – Ближний Восток”, – полагает Перинчек. (Güney Osetya haber ajansı)


tiklaТурецкий политолог Мехмет Перинчек заявил, что США хотят захватить Среднюю Азию, и плацдармом для этого являются Кавказ и Ближний Восток. «Американские политики создали проект ‘Большого Ближнего Востока’. По этому проекту они хотят изменить границы 24 страны в этом регионе, в том числе и Турции», – заявил он. В числе «новых» стран упоминается и Курдистан. (lragir.am)


tiklaРоссия и Турция должны объединить свои усилия, чтобы ликвидировать вмешательство Запада на территориях Кавказа и Средней Азии. Такое мнение высказал турецкий ученый Мехмет Перинчек на пресс-конференции в Москве 10 февраля, передает корреспондент ИА REX. (İarex)


tiklaТурецкий эксперт: США хотят перекроить Турцию и окружить Россию с Кавказа. (Regnum.ru)


tiklaМехмет Перинчек: Соперничество России и Турции на Кавказе выгодно для Запада. (Argumentı i Faktı)


tiklaMehmet Perinçek’in Karabağ sorunu ile ilgili Toplumsal-Siyasal Süreçleri İnceleme Merkezi’ne yaptığı açıklama.


tiklaMehmet Perinçek’in Wikileaks belgeleri ile ilgili Azerbaycan haber ajansı Novosti-Azerbaycan’a verdiği röportaj. Ermeni haber portalı news.am sitesinin ilgili Ermenice haberi.
Ermeni haber portalı news.am sitesinin ilgili Rusça haberi.


tiklaMehmet Perinçek’in Azerbaycan haber ajansı Novosti-Azerbaycan’a verdiği röportaj: “Batı Asya Birliği bolgeyi yabanci guclerden savunacaq”.


tiklaMehmet Perinçek’in Azerbaycan haber ajansı Novosti-Azerbaycan’a verdiği röportaj.


tiklaMehmet Perinçek’in Rus haber analiz portalı Stratejik Kültür Vakfı’na anayasa değişikliği referandumu ile ilgili verdiği demeç. (İngilizce)


tiklaKarabağ müzakere sürecine ilişkin olarak Mehmet Perinçek, Rus İstihbarat Servisini referans göstererek, ABD’nin Erivan’a Rus askeri üssünün çıkarılması karşılığında DKC’nin bağımsızlığını tanıma önerisinde bulunduğunu kaydetti. (Ermeni haber portalı news.am) Haberin Ermenicesi. Haberin Rusçası. Haberin İngilizcesi.


tiklaТурция сохранит свое национальное государство, откажется от процесса евроинтеграции, выйдет из НАТО и займет свое место в семье государств Евразии”. Об этом в интервью украинской газете “Час пик” турецкий политолог и востоковед Мехмет Перинчек. (Rusya haber portalı)


tiklaİÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü araştırma görevlisi M. Bora Perinçek, Sovyet arşivlerinde 1915-1923 yıllarını kapsayan araştırmasında, Ermeni soykırımı iddialarını çürütecek ve Ermenilerin Türklere uyguladığı vahşeti ispatlayacak belgelere ulaştı. İlk kez yayımlanan bu belgeler, üst düzey Sovyet yetkililerinin itiraf ve tespitlerini kapsıyor. (Yeniçağ Gazetesi)


tiklaMehmet Perinçek: Türkiye’yi Avrupa Birliğine dahil etmek %100 Amerikan projesidir. Amerika Türkiye’yi kontrol etmek istiyor. (Pravda Gazetesi) II. bölümü


tiklaErgenekon’un Kıbrıs yapılanmasında yer aldığı iddia edilen Rauf Denktaş, Ruslarla olan ilişkisiyle dikkat çeken Doğu Perinçek’in oğlu Mehmet Perinçek’e konuştu. Denktaş Ergenekon konusunda ilginç açıklamalar yaptı… (HaberVaktim)


tiklaTaha Akyol: …Atatürkçü Behçet Kemal Çağlar, Atatürk’ün bir dönemdeki politikasını yansıtan ‘solcu’ sözlerini makaslamıştır mesela. Bunu Fethi Naci ve Mehmet Perinçek çok güzel ortaya koymuştur… (Milliyet)


tiklaMehmet Perinçek ve Banu El’in “Von Papen Suikastını Kim Düzenledi?” makalesi ile ilgili Gazete Vatan’da çıkan yazı.


tiklaHasan Pulur’un “Rus Devlet Arşivlerinde 100 Belgede Ermeni Meselesi” ve “General Bolhovitinov’un Resmi Ermeni Raporu 11 Aralık 1915” kitabından da bahsettiği yazısı. (Milliyet)


tiklaRahmi Turan’in Hürriyet Gazetesi’nde Mehmet Perinçek’in hazırlayıp sunduğu “General Bolhovitinov’un Resmi Ermeni Raporu 11 Aralık 1915” kitabından bahsettiği yazısı.


tiklaHaluk Hepkon: Perinçek, 11 Aralık 1915 tarihli raporu, Rus Genelkurmay Arşivi’nde bulmuş. Rapor, tıpkı kitabın sonunda yer alan fotoğraflar gibi, dünyada ilk defa yayımlanıyor. (Radikal)


tiklaMehmet Bora Perinçek (İP Lideri Doğu Perinçek’in oğlu): Kiralık kasam yok. Ergenekon iddianamesini yürüten savcılar Türkiye’de ne kadar vatansever insan varsa araştırıyorlar. Birşey bulacaklarını da sanmıyorum. Bu kişileri araştıracaklarına gemicik alan, yumurta ticareti yapan Başbakan, Bakan çocuklarını araştırsanlar o zaman daha hayırlı bir iş yapmış olurlar. (Hürriyet)


tiklaMehmet Perinçek’in konuşmacı olduğu İsveç Atatürkçü Düşünce Derneği’nin düzenlediği ”Rus Arşivlerindeki Belgelerle, Günümüzde Ermeni Meselesinin içyüzü” adlı konferans ile ilgili haberi. (Turkiska Riksförbundet Federasyonu)


tiklaMehmet Ali Birand: 100 Belgede Ermeni Meselesi adlı kitabı Doğan Kitap tarafından yayımlanan Mehmet Perinçek bu kez Tuğgeneral Bolhovitinov’un raporuyla okuyucunun karşısına çıkıyor. Türklerle savaşmakta olan  Rus generalinin kaleminden ermeni meselesi anlatılıyor… Perinçek, “Düşman bile Türkiye’nin haklılığını ortaya koyuyorsa geriye söylenecek fazla bir söz yoktur” diyor…  Belgelerle dolu bu kitabın mutlaka okunması gerektiğini düşünüyorum…Perinçek çok güzel bir çalışma yapmış. (Milliyet)


tiklaAlev Çoşkun: Ermeni devletinin ilk başbakanı Ohannes Kaçaznuni’nin, “Taşnak Partisi’nin Yapacağı Bir Şey Yok” Sovyet Rusya’da kısıtlı sayıda basıldı ve halen rapor Rus Devlet Arşivi’nde bulunmaktadır. Dr. Mehmet Perinçek, Moskova’da Lenin Kütüphanesi’nde yaptığı çalışma sırasında raporu bulmuş, Rusça fotokopisini almış, bu rapor tercüme edilerek Türkçe basılmıştır. (Cumhuriyet)


tiklaTaha Akyol’un Mehmet Perinçek’in (Atatürk’ün Sovyetler’le Görüşmeleri) kitabından bahsettiği yazısı. (Milliyet)


tiklaMehmet Perinçek, “Atatürk’ün Sovyetler’le Görüşmeleri” (Kaynak Yayınları) adlı kitabının 36-38. sayfalarında Mustafa Kemal’in “Devlet Sosyalizmi” anlayışından söz eder. (Hürriyet)


tiklaMehmet Perinçek’in Rus jeopolitika uzmanı Aleksandr Dugin yönetimindeki Evrazia sitesinde, Ergenekon kumpası ile ilgili röportajı.


tiklaNerdun Hacıoğlu: Moskova’daki Askeri Tarih Devlet Arşivi’ni (RGVİA) araştıran akademisyen Mehmet Perinçek, Tuğgeneral Bolhovitinov’un 11 Aralık 1915’te karargahına gönderdiği 65 sayfalık raporu buldu. Rus komutan raporda, “Ermeni gönüllü birlikleri ırkçı duygularla Müslüman halka karşı vahşi kırımlara girişti” diyor. (Hürriyet) Haberin İngilizcesi


tikla«Хотя в Турции проамериканское правительство, турецкая армия никогда не допустит подобного на своей территории» – считает сотрудник Стамбульского Университета Мехмет Перинчек. «Против Ирана Турция дружить с США не будет. Для турок это самоубийство. Угроза Турции лежит не в Ирана, а в США, которые хотят ее разделить. Для этого американцы создали государство в северном Ираке. Турецкая армия и турецкие патриотические силы это очень хорошо видят. Иран – потенциально стратегический партнер Турции.


tikla Интервью с турецким евразийцем Мехметом Перинчеком


tiklaМехмет Перинчек, сотрудник Института принципов Ататюрка и истории Турецкой революции при Стамбульском университете, Читать статью Беларусские СМИ против однополярной глобализации. (Evrazia)


tiklaRus sitesinde Mehmet Perinçek’le Ermeni Meselesi söyleşisi. Perinçek: “Türkiye vatanını savundu.”


TiklaRus strateji-analiz ve haber portalı geopolitica.ru, İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Araştırma Görevlisi Mehmet Perinçek’le Ermeni meselesi üzerine bir röportaj yayınladı. “Ermenilere yönelik soykırım olmadı” başlığını taşıyan röportaj, siteye konduğu gün “Günün Yazısı” olarak manşetten verildi. (Aydınlık)


tiklaİşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in oğlu Mehmet Bora Perinçek’in Moskova’daki Lenin Kütüphanesi’nde araştırma yaparken bulduğu uzun konuşma, Kaynak Yayınları arasından çıktı. İTO bu tarihi vesikayı, 3 dilde hazırlayarak Ermeni meselesinde Türkiye’nin elini güçlendiren bir işe imza atmış oldu. (Yeni Şafak)


tikla«Курдские боевики и так называемый Курдистан – это искусственно созданное американцами явление» – комментирует событие сотрудник Стамбульского Университета, член Турецкой Рабочей Партии Мехмет Перинчек – «Курды в северном Ираке, давно уже стали плацдармом для дестабилизации на ближнем Востоке и приносят массу неудобств не только Турции, но и Сирии и Ирану. Данная акция турецких войск полностью оправдана не только геополитическими интересами единой Евразии, но и элементарными интересами безопасности восточных стран». (Evrazia)


tiklaİstanbul Ticaret Odası (İTO), İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in oğlu Mehmet Bora Perinçek’in Moskova’daki Lenin Kütüphanesi’nde araştırma yaparken bulduğu ilk Ermenistan başbakanı Ovanes Kuçaznuni’nin, 1923’te Taşnak Partisi Konferansı’nda yaptığı Ermeni isyanına ilişkin itiraflarla dolu uzun konuşmayı İngilizce’ye çevirip ABD Kongre üyelerine gönderecek. (Haberler)


tiklaGüneri Civaoğlu: Günlerdir Ermenistan’ın ilk Başbakanı Kaçaznuni’nin Taşnaksutyun Partisi Kongresi’nde sunduğu raporu yayımlıyorum. Adam açıkça, “Biz ayaklandık, Ruslarla birleştik, Türkleri arkadan vurduk. Öldük, öldürdük. Türklerin tehcir kararı doğrudur” diye yazmış. Mehmet Perinçek bu raporu Rusya devlet arşivlerinden bulup çıkarmış, Kaynak Yayınları kitap yapmış. Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca dillerinde yayımlamış. (Milliyet)


tiklaGüneri Civaoğlu: Okuyucular mesajlarında, Ovanes Kaçaznuni’nin “Türklerin tehcir kararı doğruydu” itiraflarını yansıtan raporu ve bunun kitabını nereden bulabileceklerini soruyorlar.
Kitap, Mehmet Perinçek’in araştırmasıdır. Kaynak Yayınları tarafından yayımlandı. 18’inci baskısı kitapçılarda. Adı; “Ermeni Taşnak Partisi’nin Yapacağı Bir şey Yok. 1923 Parti (Taşnaksutyun) Kongresi’ne Rapor.” (Milliyet)


tiklaMelih Aşik: 100 Belgede Ermeni Meselesi… Mehmet Perinçek, Rus devlet arşivlerinden çıkardığı notları kitaplaştırmaya devam ediyor… 1915’e varan dönemde Türk – Ermeni ilişkileri nasıldı?.. Düşmanlık tohumları nasıl atıldı? Ermeniler hangi oyunlara geldi? Tümü belgelerle anlatılıyor… (Milliyet)


tiklaAli Eyüboğlu: …size Mehmet Perinçek’in Doğan Kitap’tan çıkan “Rus Devlet Arşivlerinden – 100 Belgede Ermeni Meselesi” adlı kitabını tavsiye ederim… (Milliyet)


tiklaTaha Akyol: Mehmet Perinçek ‘Atatürk’ün Sovyetlerle Görüşmeleri’nde, Atatürk’ün Haziran 1919 ile 9 Eylül 1922 tarihleri arasında uyguladığı ‘Bolşevizm ile ittifak’ politikalarını anlatıyor. (Milliyet)


tiklaİstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Perinçek, Taner Akçam’ı “Atatürk’ün sözlerini aradan bir cümle çekerek çarpıtmakla” suçladı. (Sabah)


tiklaİstanbul Üniversitesi AİİTE Araştırma Görevlisi Mehmet Perinçek, Cumhuriyet’in Strateji eki için hazırladığı makalede Ermenilerin Rusya’yı da soykırımla suçladığını belirtti.


tiklaMehmet Perinçek’in Milliyet’te Derya Sazak’a verdiği röportaj. Perinçek: “Rus arşivlerinde 1915 Ermeni olaylarının ‘karşılıklı kırım’ olarak nitelendirildiğini belirtiyor.”


tiklaHaluk Hepkon: Mehmet Perinçek’in Atatürk’ün Sovyetler’le Görüşmeleri başlıklı kitabı aynı tarihi gerçeği bir başka açıdan gözler önüne seriyor. Perinçek, Cumhuriyet Devrimi ile Ekim Devrimi arasındaki ilişkileri ve kader ortaklığını bu döneme ait gizli Sovyet yazışmalarına dayanarak inceliyor. (Radikal)


tiklaMilliyet Gazetesin’de Mehmet Perinçek’in “Atatürk’ün Sovyetler’le Görüşmeleri” adlı kitabında yer alan Latife Hanım’ın İzmir’i işgal eden Yunanlar tarafından tutuklanması ile ilgili haberi.


tiklaDanıştay tertibini ulusalcıların üzerine yıkmaya çalışanlar şimdi de Mehmet Perinçek’in Amerikan bursu ile okuduğunu iddia etti. Haber, Danıştay tertibinde MİT tarafından yönetildiği ortaya çıkan Zaman gazetesinde çıktı. (Ulusal Kanal)


Mehmet Perinçek’in “Armyanskiy Vopros v 120 Dokumentah is Rossiyskih Gosudarstvennıh Arhivov” (Rusya Devlet Arşivlerinden 120 Belgede Ermeni Meselesi) başlıklı kitabı Rusya’da yayımlandı. Kitabın tanıtım etkinliği 20 Nisan 2011 tarihinde Moskova’nın en büyük kitapçısı Moskovskiy Dom Knigi’de gerçekleştirildi. Kitap tanıtım etkinliğinin geniş bir özeti video

İhlas Haber Ajansı’nın Mehmet Perinçek’in kitabının tanıtım etkinliğiyle ilgili görüntüleri ve röportajı  video

tikla Rus resmi haber ajansı RİA-Novosti’nin Azerbaycan kolunun kitapla ilgili yaptığı ayrıntılı röportajın Türkçesi.

1NEWS’ın haberi. Anspress’in haberi. APA haber ajansının haberi. Today.az‘ın haberi.

tikla Azeri haber ajansı Vesti muhabirinin etkinlikle ilgili ayrıntılı izlenimleri.

APA’nın Mehmet Perinçek’le yaptığı özel röportajı.

tikla ABD’nin Bakü Büyükelçiliği basın sekreterinin Mehmet Perinçek’in röportajıyla ilgili açıklaması.

tikla Azerbaycan devlet televizyonunun haberi.

tikla Bütün Rusya Azerbaycan Kongresi’nin yayın organı Azerbaycanskiy Kongress’te kitapla ilgili çıkan yazı.

tikla Farhad Agamaliev’in Mehmet Perinçek’in kitabını da ele aldığı yazısı.

tikla Kitapla ilgili 1NEWS’ta çıkan yazı.

tikla Ermeni haber portalı PanArmenian.net’in etkinlikle ilgili haberi. Ermeni haber portalı tert.am’ın haberi.

tikla Moskovskiy Dom Knigi’nin kitabın tanıtım etkinliğiyle ilgili duyurusu. evrazia.org sitesindeki duyurusu. Azeri haber ajansı APA‘nın haberi. aze.az sitesindeki haberi.

tikla PanARMENIAN.net sitesinde Zaharov’un kitapla ilgili çıkan gerçek dışı açıklamaları.

Kitabı internet üzerinden satın almak için tikla

Kitabı ABD’den satın almak için tikla


tiklaMehmek Perinçek – Levent Temiz (Akşam Gazetesi Röportaj)


tiklaAyşe Arman: En yakışıklı bilimsel sosyalist. (Hürriyet)


tiklaBabasının izini süren ve “Tam bağımsız Türkiye isteyen” İşçi Partisi Öncü Gençlik Grubu’nun aktif üyesi Mehmet Bora Perinçek ile aynı görüşteki 500 üniversiteli arkadaşı, dün İstanbul Üniversitesi’nde buluştu. Hep bir ağızdan İstiklal Marşı ve Gençlik Marşı okuyan öğrenciler, hükümeti eleştiren sloganlarla Sultanahmet Meydanı’na kadar yürüdü. (Sabah)