2021 Yılı Haberleri

Moskova Devlet Üniversitesi Asya ve Afrika Ülkeleri Enstitüsü’nde düzenlenen “Orta ve Yakın Doğu’da Sivil Toplum ve Siyasi Faaliyet Kültürü” başlıklı yuvarlak masa toplantısı. Mehmet Perinçek sivil toplumculuk ve NGO’lar üzerine bir sunum yaptı.


Mehmet Perinçek, Ermenistan’la ilişkilerin normalleştirilmesini ve Güney Kafkasya’daki son gelişmeleri konuştu.


Mehmet Perinçek’in Güney Kafkasya’daki gelişmeler üzerine verdiği röportaj.


Mehmet Perinçek’in Güney Kafkasya’daki son gelişmeler üzerine verdiği röportaj, Azerbaycan Türkçesiyle de yayında.


Mehmet Perinçek – Propuesta de Ankara para mediar entre Moscú y Kiev


Mehmet Perinçek, Ermenistan’la ilişkilerin normalleştirilmesini ve Gürcistan’ın 3+3 Platformuna katılmayı reddetmesini değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Türkiye-Ermenistan ilişkilerindeki normalleşme sürecini Aydınlık’a değerlendirdi.


Mehmet Perinçek’in Ulusal Kanal’da Ukrayna krizini tartıştığı program İngilizce altyazılı olarak yayında.


 Mehmet Perinçek, Türk Lirasının düşüşünü Zerkalo’ya değerlendirdi.


Mehmet Perinçek – Ankara’s proposal to mediate between Moscow and Kiev


Mehmet perinçek, Ankara’nın Rusya-Ukrayna arasındaki aracılık önerisini değerlendirdi


Mehmet Perinçek’in Ulusal Kanal’da Ukrayna krizini değerlendirdiği program ingilizce olarak yayınlandı.


Mehmet Perinçek’in Zengezur koridoru üzerine Moskova merkezli “Avrasya-Kafkasya” kulübünün uluslararası konferansındaki konuşması Rus basınında.


Mehmet Perinçek’in Zengezur Koridoru üzerine katıldığı uluslararası konferansa sunulan tebliğlerden özetler.


 Mehmet Perinçek’in Zengezur Koridoru üzerine katıldığı uluslararası konferansın Rus basınındaki haberi.


Mehmet Perinçek’in İran’la yapılan Viyana görüşmelerine dair değerlendirmesi İngilizce olarak yayında.


Mehmet Perinçek, ODA TV’nin canlı yayınında TRT Rusça’nın Saidi Nursi propagandasını değerlendirdi.


Mehmet Perinçek’in yaptırımların kaldırılması ve nükleer faaliyetler üzerine İran’la yürütülen Viyana müzakereleriyle ilgili röportajı Farsça olarak da yayınladı.


 Mehmet Perinçek yorumluyor… TRT’nin Said Nursi ısrarı Rusya’da nasıl yankılandı

Odatv Dijital Yayınlar Direktörü Çağrı Develioğlu soruyor, Mehmet Perinçek yorumluyor


Rusya-Azerbaycan-Ermenistan-İran’dan uzmanların katıldığı, Moskova merkezli “Avrasya-Kafkasya” kulübünün Zengezur koridoru üzerine konferansında Mehmet Perinçek de Güney Kafkasya, Türk Devletleri Teşkilatı gibi konular üzerine bir sunum yaptı. (01.29.30’dan itibaren)


Mehmet Perinçek, Viyana’daki yaptırımların kaldırılması ve nükleer faaliyetler üzerine İran ile P4+1 (Fransa, İngiltere, Rusya, Çin ve Almanya) arasındaki müzakereleri İran haber ajansına değerlendirdi.


Mehmet Perinçek’in İran’ın Türkçe yayın yapan Seher TV’sinde Türkiye-ABD-Rusya ilişkileri üzerine katıldığı programın tamamını izleyebilirsiniz.


Mehmet Perinçek, Haber Global’de Doç. Dr. Deniz Tansi ile Ukrayna krizini değerlendirdi.


Mehmet Perinçek’in Türk ekonomisindeki son gelişmeler ve alınması gereken tedbirler üzerine Tehran Times’a verdiği röportajı Türkçeye de çevirmişler.


Mehmet Perinçek’in Teori dergisinin düzenlediği Türk Devletleri Teşkilatı Çalıştayı’nın tamamını ve yaptığı sunumu (20.25’ten itibaren) izleyebilirsiniz.


Mehmet Perinçek, Ermenistan’ın Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü’ne yaptığı müdahale çağrılarını Azerbaycan’ın ARB kanalına değerlendirdi.


Kırım Ukrayna politikasında doğrular ve yanlışlar neler?


Dr. Mehmet Perinçek devlete seslendi: “Aynı anda hem Fenerbahçeli hem Galatasaraylı olamazsınız.”


Dr. Mehmet Perinçek: “NATO’nun genişlemesi demek Kürdistan’ın kurulması ve Türkiye toprakları lehine genişlemesi demektir.”


Dr. Mehmet Perinçek: “Türkiye tamamen kendi tarafını tutacak ve kendi çıkarlarına göre hareket edecek. Çünkü kendisine karşı yapılan bir kuşatma ile karşı kaşıya.”


Dr. Mehmet Perinçek: “ABD, Avrupa ülkelerini kendi atına koşturmak için Rusya Ukrayna’yı işgal edecek şeklinde hayali proje ortaya koyuyor.”


Mehmet Perinçek, Aliyev ve Paşinyan’ın Soçi zirvesini ve Brüksel’de gerçekleşecek buluşmasını Azerbaycan basınına değerlendirdi.


Mehmet Perinçek’in Ukrayna kriziyle ilgili değerlendirmeleri İspanyolca olarak Arjantin basınında.


 Mehmet Perinçek’in Türk lirasına dair Tehran Times’taki röportajı Fransa’da Fransızca yayımlandı.


Mehmet Perinçek’in Tehran Times’a Türk lirası, dolar egemenliği ve gereken tedbirlere dair verdiği röportaj.


Mehmet Perinçek: “Ekonomik Kurtuluş Savaşı verirken Ukrayna ile beraber hareket etmek yanlıştır.”


Mehmet Perinçek: “Çok net söylüyorum. NATO genişlesin diyorlar ya eğer bu amaçlarına 2 yıl önce ulaşmış olsalardı Karabağ kurtarılamazdı.”


Mehmet Perinçek’in Rusya, Belarus ve KKTC üniversitelerinin konferansına sunduğu, Sovyet arşivleri üzerinden Yunan işgali üzerine tebliği yayınladı.


Mehmet Perinçek, Teori dergisinin Aralık sayısında Orhan Kemal’in SSCB’ye Nazım Hikmet arşivi üzerine gönderdiği mektubu yayınladı.


Mehmet Perinçek, ABD kaynaklı “Rusya’nın Ukrayna’yı işgal” senaryolarını United World International için değerlendirdi.


Mehmet Perinçek’in Beyaz Rusların işgal İstanbul’una gelmesiyle şehri saran böcek yarışlarını ele alan makalesi Russian Studies dergisinde yayınladı.


 Mehmet Perinçek, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nı, NATO’nun genişleme politikasını, Ukrayna krizini, Belarus-Polonya arasındaki mülteci sorununu ve Türk hükümetinin tutumunu CRI FM’e değerlendirdi.


Moskova Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Perinçek: “NATO’nun genişlemesi terör örgütü PKK’nın Türkiye topraklarında genişlemesi demektir”


Mehmet Perinçek’in Belarus-Polonya mülteci krizine dair değerlendirmesi İspanyolca olarak yayında.


Mehmet Perinçek, Türk lirasının değer kaybını ve BAE Veliaht Prensinin Türkiye ziyaretini Rus RBK kanalının canlı yayınında değerlendirdi. (07.00’den itibaren)


 Mehmet Perinçek, ABD’nin “Rusya, 2022 başında Ukrayna’ya saldıracak” raporunu Aydınlık’a değerlendirdi.


 Mehmet Perinçek’in Azerbaycan’ın Karabağ zaferinin 1. yılı ve son sınır çatışmaları üzerine değerlendirmesi İngilizce olarak yayında.


Mehmet Perinçek, Azerbaycan’ın zaferinin 1. yılını ve Ermenistan’la sınırdaki son çatışmaları değerlendirdi.


 Mehmet Perinçek, KKTC’nin 38. kuruluş yıldönümünü ve tanınma sürecini değerlendirdi.


Mehmet Perinçek’in Türk Devletleri Teşkilatının son zirvesi üzerine değerlendirmesi İngilizce olarak yayında.


Mehmet Perinçek, CBC’de Fransa’nın terör örgütü PKK/PYD’ye ve Suriye’deki yobaz terör örgütlerine desteğini konuştu.


 Mehmet Perinçek Türk Devletleri Teşkilatının son zirvesini Day.az’a değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 38. kuruluş yıldönümünü Zerkalo’ya değerlendirdi.


Mehmet Perinçek’in Belarus-Polonya mülteci krizine dair değerlendirmesi İngilizce olarak yayında.


Mehmet Perinçek Türk Devletleri Teşkilatı zirvesini ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin rolünü değerlendirdi.


Mehmet Perinçek’in Rusya’da çıkan kitabındaki belgelere dair bir yazı.


 Polonya-Belarus sınırında yaşanan mülteci meselesi dünya gündeminde. Karşılıklı suçlamalar artarken Avrupa’nın Türk ve Rus hava yolu şirketlerini hedef alması dikkat çekti. Konuyu Moskova Üniversitesi’nden Dr. Mehmet Perinçek, Aydınlık’a değerlendirdi.


 Mehmet Perinçek’in Meksika Emek Partisi’nin düzenlediği konferansta Suriye ve Kıbrıs sorunlarını da ele aldığı konuşması İngilizce olarak da yayında.


 Mehmet Perinçek’in Türkiye-Orta Asya ilişkileri ve bölgede FETÖ yapılanması üzerine İran’a verdiği röportaj İngilizce olarak yayında.


 Meksika’da Mehmet Perinçek ve Yunus Soner’in katıldığı uluslararası devrimci partiler buluşmasına dair.


United World International tarafından Afrika üzerine düzenlenen etkinlik ve konferansta Mehmet Perinçek’in Libya’ya dair yaptığı değerlendirmeler Arjantin basınında


 Mehmet Perinçek’in Türkiye – Orta Asya ilişkileri, Orta Asya’da FETÖ yapılanması üzerine İran’ın muhafazakar kesime yakın Şark Stratejik Araştırmalar Merkezi’ne verdiği röportaj.


 Dünya devrimci partileri Meksika’da buluştu. Konferansa başta Latin Amerika ülkeleri olmak üzere dünyadan çok sayıda parti, birçok hükümet ve ana muhalefet partisi, Türkiye’den de Vatan Partisi katıldı. Vatan Partisi’nin sunduğu karar tasarısı son gün kürsüden okundu ve oylamada kabul edildi.

Ulusal Kanal‘daki haberi


 Mexico City’de, Meksika Emek Partisi tarafından uluslararası konferans düzenlendi. Moskova Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Perinçek’in de konuşmacı olduğu konferansta, ABD’nin, Suriye, Doğu Akdeniz ve Karadeniz’deki saldırgan tavrına karşı, dünya devrimci partilerinin iş birliği çağrısına dair karar tasarısı kabul edildi.


 Mehmet Perinek’in Hükümet ortağı Meksika Emek Partisi’nin uluslararsı konferansında Doğu Akdeniz ve Suriye konularını ele aldığı konuşma metnini etkinliğin resmi sitesinden okuyabilir ve indirebilirsiniz.


Hükümet ortağı Meksika Emek Partisi’nin düzenlediği uluslararası konferansa katılmak üzere Mexico City’e gidiyoruz. Konferansta Mehmet Perinçek de bir konuşma yapacak.


United World International tarafından Afrika üzerine düzenlenen etkinlikte, Mehmet Perinçek’in Libya’ya dair yaptığı değerlendirmeler Libya basınında.


 United World International tarafından Afrika üzerine düzenlenen etkinlikte, Mehmet Perinçek’in Libya’ya dair yaptığı değerlendirmeler Libya basınında.


Mehmet Perinçek’in Soçi zirvesiyle ilgili değerlendirmeleri İspanyol basınında.


“Konferansa katılan, Mehmet Perinçek de Libya konusunda katkılarda bulundu. Perinçek, ‘Rusya ve Türkiye, askeri olarak Libya’da garantör rolü oynayabilir’ dedi.”


United World International’ın Afrika üzerine düzenlediği çevrimiçi etkinliğin videosu ve özet metni. Mehmet Perinçek de Libya’ya dair kısa bir değerlendirmede bulundu.


 Mehmet Perinçek’in Ermeni meselesinin tarihsel boyutuyla ilgili Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi’ne verdiği röportajı okuyabilir ve PDF formatında indirebilirsiniz.


Mehmet Perinçek, Azerbaycan-İran gerilimini oxu.az’a yorumladı: İran, Azerbaycan’ın zaferinden mutluluk duymalı

Azerbaycan Türkçesi ve Rusça 


 Mehmet Perinçek’in 1930’lu yıllarda Türk-Sovyet ekonomik işbirliği üzerine verdiği demeç.


Mehmet Perinçek’in Azerbaycan’ın ARB kanalına Karabağ’daki Rus barış gücüyle ilgili verdiği demeç.


Mehmet Perinçek, Aleksandr Dugin ve Gulşan Paşayeva’yla CBC’de Azerbaycan-İran arasında yaşanan krizi değerlendirdi.


 Rus devlet kanalı Rossiya 24’ün yorumcusu Andrey Şlyapnikov, “Moskva-Baku” haber portalı için hazırladığı programda Mehmet Perinçek’in Güney Kafkasya’yla ilgili değerlendirmelerine yer verdi.


Mehmet Perinçek, Azerbaycan-İran arasındaki gerilimi Axar az’a değerlendirdi.

Azerbaycan Türkçesi ve Rusça


Sputnik ve Russia Today Genel Yayın Yönetmeni Ermeni kökenli Margarita Simonyan, Rusya’da bir televizyon programında “Kars ve Ağrı Dağı’nın Rusya’ya geri dönmesini istiyorum” dedi. Moskova Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Perinçek, Simonyan’ın skandal sözlerine sert tepki gösterdi.


 Mehmet Perinçek’in Soçi zirvesiyle ilgili değerlendirmeleri Bulgar basınında.


Rusya’daki FETÖ operasyonun ayrıntıları neler?

• Moskova Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Perinçek değerlendirdi


Mehmet Perinçek’in Azerbaycan-İran sorununa dair görüşleri İngilizce olarak yayında


 Mehmet Perinçek, Azerbaycan-İran arasındaki gerilimi Minval az’a değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Ulusal Kanal’da Görüş Alanı programında Soçi zirvesini ve bölgemizdeki gelişmeleri değerlendirdi. (1.39.40’tan itibaren)


TV 5’te Mehmet Perinçek’in Soçi zirvesini değerlendirdiği programdan bir kesit.


Mehmet Perinçek, Ulusal Kanal’da geçmişten günümüze Türk-Rus ilişkilerini değerlendirdi.


Mehmet Perinçek’in Soçi zirvesi üzerine verdiği demeçler İngilizce olarak da yayında.


Mehmet Perinçek’in Ulusal Kanal’da sıcağı sıcağına #Soçi zirvesini değerlendirdiği program.


Mehmet Perinçek, Soçi buluşmasını Azerbaycan’ın Vzglyad gazetesine değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Soçi zirvesini Rus Vzglyad gazetesine değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, TV 5’te Faruk Loğoğlu ile birlikte Soçi zirvesini değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Anadolu Ajansı’na Ermenistan’la ilişkilere dair röportajını Day.az’a değerlendirdi.


Mehmet Perinçek’in Soçi zirvesine yönelik açıklamaları İran’ın Pars Haber Ajansında.


Mehmet Perinçek’in yarınki Soçi zirvesine dair açıklamaları Sputnik’in İtalyanca sitesinde de yayınlandı.


Mehmet Perinçek, gerçekleşecek olan Erdoğan-Putin Soçi zirvesini Sputnik’e değerlendirdi.


Mehmet Perinçek – “By joining forces, Russia and Turkey will be able to prevent American aggression”


Mehmet Perinçek – “Armenia faces a great opportunity”


Mehmet Perinçek’in Türkiye-Ermenistan arasındaki normalleşme süreci üzerine röportajı İngilizce olarak da yayında.


Mehmet Perinçek, Ermenistan-Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini Caliber sitesine değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşme sürecini ve iki ülke liderlerinin olası buluşmasını vesti.az’a değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Rusya’daki Duma seçimlerini CRI Türkçe’ye değerlendirdi.


 Mehmet Perinçek, Rusya’daki seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Perinçek’e göre seçmen hükümete savunma ve dış politikada destek verse de ekonomide “kamuculuk” talebi öne çıkıyor. Salgın talebi büyüttü.

Halk merkez-çevre refah dağılımından da endişeli.


Mehmet Perinçek, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde normalleşme çabalarını day.az’a değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Türkiye’nin yeni SİHA’larını Rus sitesine değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Bağdat zirvesini İran’ın Mehr ajansına değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Afganistan’da Taliban dönemini değerlendirdi.


Mehmet Perinçek – ABD kaos için IŞİD’i mi devreye soktu?


Mehmet Perinçek, Güney Kafkasya’daki son gelişmeleri Rusça yayın yapan Youtube kanalına değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Afganistan’daki gelişmeleri ANKASAM’a değerlendirdi.

Aydınlık‘taki haberi

İngilizce


Mehmet Perinçek, Afganistan’daki gelişmeleri Aydınlık’a değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, IDEF-2021 fuarını ve Türkiye-Azerbaycan arasındaki savunma sanayii alanındaki işbirliğini değerlendirdi.


Mehmet Perinçek’in Haber Global’de Afganistan meselesi üzerine yaptığı değerlendirmelerden.


Mehmet Perinçek: “Türkiye Taliban yönetimi ile ilişkilerini geliştirmeli”


Mehmet Perinçek, ABD Kongre üyelerinin #Türkiye SİHA’larına karşı mektubunu Azerbaycan basınına değerlendirdi.


Moskova Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Perinçek: “Afganistan’da ve dünyada aslında bir devrin bittiğini ve yeni bir devrin başladığını söyleyebiliriz. ABD dünyada en güvenilmez ortak olmuştur.”


Mehmet Perinçek’in, Afganistan meselesi ve Türkiye’nin rolü üzerine değerlendirmesi.


Mehmet Perinçek, Ulusal Kanal’da Afganistan’daki gelişmeleri konuştu.

 Mehmet Perinçek’in yangınlar ve terör örgütü PKK’nın rolü üzerine Day.az’a yaptığını değerlendirme.


Mehmet Perinçek’in Uluslararası Keşmir sorunu konferansının kapanış oturumunda yaptığı konuşma. (9.22.42)


“Tehran and Ankara together can stabilize Afghanistan”


 Mehmet Perinçek’in Tehran Times’ta Afganistan üzerine çıkan röportajı Rusya’da yayınlandı.


Mehmet Perinçek, CBC kanalında Türkiye’deki yangınları ve terör örgütü PKK’nın rolünü değerlendirdi.


  Mehmet Perinçek’in Tunus’taki gelişmelerle ilgili değerlendirmesi.


Mehmet Perinçek, Afganistan meselesini Tehran Times’a değerlendirdi.

 Mehmet Perinçek’in “Kırım ve Kıbrıs Sorunları: Türk-Rus İşbirliğinde Tek Cephe” başlıklı yazısı Rusya’nın akademik dergisinde yayımlandı.


  Mehmet Perinçek’in Astana toplantısıyla ilgili değerlendirmesi Sputnik Vietnam’da.


Mehmet Perinçek, Putin-Paşinyan görüşmesini qazet.az’a değerlendirdi.

İngilizce 


  Mehmet Perinçek, Astana görüşmelerini değerlendirdi


Mehmet Perinçek, 16. Astana görüşmelerini Ulusal Kanal’da değerlendirdi.


Mehmet Perinçek’in Kanal İstanbul’la ilgili değerlendirmeleri Azerbaycan basınında.


  Mehmet Perinçek, Kanal İstanbul projesini Vzglyad’a değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Karadeniz’deki gelişmeleri Ulusal Kanal’da konuştu.


Mehmet Perinçek, Türkiye ve Azerbaycan’ın ortak İHA üretim projesini CBC kanalına değerlendirdi.


  Mehmet Perinçek, CRI Türk’te bölgemizdeki gelişmeleri konuştu.


Mehmet Perinçek, Ermenistan seçimleri sonuçlarını Aydınlık’a değerlendirdi.


 Mehmet Perinçek, Güney Kafkasya için önerilen 6’lı Platformu Ayna gazetesi için değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Ermenistan seçimlerini United World International’e değerlendirdi.


Das St. Petersburger Wirtschaftsforum – von Mehmet Perinçek


Ermenistan seçimlerini Paşinyan’ın kazanmasını değerlendiren Mehmet Perinçek, rövanşistlerin kaybettiğini ve Paşinyan’la Karabağ sorununun tam çözümünün daha kolay olacağını söyledi.


Mehmet Perinçek yazdı: St. Petersburg Economic Forum

İngilizce ve Almanca


 Mehmet Perinçek, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini Eurasian Diary’e değerlendirdi.


 Mehmet Perinçek, Güney Kafkasya için önerilen 6’lı Platformu Zerkalo için değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Biden-Putin zirvesini Ulusal Kanal ve Aydınlık için değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Afganistan meselesini ve Erdoğan-Biden görüşmesini Habertürk’te değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Türkiye ve Azerbaycan’ın ortak İHA üretim projesini CBC kanalına değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, CRI Türk’te bölgemizdeki gelişmeleri konuştu.


Mehmet Perinçek, Erdoğan’ın Bakü ve Şuşa ziyaretini Azerbaycan kanalı Mediatürk’e değerlendirdi.


Mehmet Perinçek’in, Erdoğan’ın Azerbaycan ziyareti üzerine CBC haber bülteninde yayınlanan demeci.


Mehmet Perinçek, Erdoğan’ın Azerbaycan ziyaretini CBC canlı yayınında yorumladı. (21.25 ve 31.18’den itibaren)


 Mehmet Perinçek, Şuşa Deklarasyonu’nu day.az’a değerlendirdi.


 Mehmet Perinçek, Erdoğan’ın Azerbaycan’a gerçekleştireceği ziyareti Azerbaycan haber portalı qazet.az’a değerlendirdi.


 Areda Survey’in hazırladığı Türkiye dış politikası anketine göre halk ABD’yi ‘güvenlik sorunu’ olarak görüyor. Moskova Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Perinçek, Aydınlık’a anketi değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Azerbaycan’ın STM kanalında Tural Ismailov’la Rus arşivlerinde Ermeni meselesini konuştu.


Putin, St. Petersburg Ekonomi Forumu’nda hangi açıklamalarda bulundu? Mehmet Perinçek değerlendirdi


Mehmet Perinçek, Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’nda Russia Today’in canlı yayınına katıldı. ABD’nin ekonomik yaptırımlarını konuştuk ve forumla ilgili izlenimlerini paylaştı.


 Mehmet Perinçek’in Kıbrıs meselesine dair demeci İtalyan basınında.


Mehmet Perinçek’in Kıbrıs meselesini değerlendirdiği demeci İngilizce olarak da yayınlandı.


Mehmet Perinçek, ABD’den yayın yapan Azerbaycan Türklerinin YouTube kanalında Türk-Amerikan ilişkilerini ve Güney Kafkasya meselelerini konuştu.


Mehmet Perinçek, Erdoğan’ın KKTC ziyaretini değerlendirdi.

Mehmet Perinçek, Filistin meselesini ve İsrail’in saldırılarını Ulusal Kanal’a değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Ermeni meselesinden Türk-Rus ilişkilerine kadar Kızıl Meydan çevresinde yürüyerek Cem Kıran’la keyifli bir sohbet yaptı.


Mehmet Perinçek, Biden’ın sözde “soykırım” açıklaması çerçevesinde Ermenistan seçimlerini değerlendirdi.


Moskova Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Perinçek ile 2. Dünya Savaşı ve Vatan Savunması söyleşisi.


 İran’ın İngilizce yayın yapan günlük gazetesi Tehran Times, Moskova Devlet Üniversitesi Asya ve Afrika Ülkeleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Perinçek ile ropörtaj yaptı.


 Dr. Mehmet Perinçek Sputnik’ten Burcu Okutan’a konuştu: “Türkiye ile Rusya’nın bütünsel bir strateji izlemeleri gerekiyor.”


 Mehmet Perinçek, yeni çıkan “Kafkasya’da Türk-Sovyet Askeri İşbirliği (1919-1922)” başlıklı kitabı ve Türk-Rus ilişkilerinin bugün ve geçmişini Sputnik’ten Burcu Okutan’la konuştu.


 Mehmet Perinçek, Biden’ın “soykırım” açıklamasını, Türkiye-ABD-Rusya-İsrail ilişkilerini Tehran Times’a (İran) değerlendirdi.


 Tarihçi Mehmet Perinçek, Teoman Alili’yle 20 yılı aşkın arkadaşlığını ve O’nun mücadelesine olan bağlığını anlattı. Perinçek, “Gelecekten umutlu olmayı ve tam bağımsız Türkiye’yi yaratma azmini bize miras bıraktı” dedi.


 “Dersim isyanını emperyalizmin güdümünde gerici bir kalkışma olarak niteleyen Komitern belgeleri kadar insaf talep ediyoruz. Sovyet arşivinde bunlar apaçık tevsik edilmiştir. Mehmet Perinçek’in Sovyet Kaynaklarında Kürt İsyanları kitabına bakmanız yeterli.”


 İran’ın yarı-resmi haber ajansı Fars News, Mehmet Perinçek’in “AB’nin Sinsi Kıbrıs Planı” başlıklı yazısını tam metin olarak yayınladı.


Mehmet Perinçek’in, Rusça yayın yapan bir Youtube kanalına verdiği Biden’ın “soykırım” açıklamasının hukuki, siyasi, tarihi boyutlarıyla ilgili röportajı farklı yayın organlarında yer buldu.

capitannews.az

aze.az

ru.axar.az


Teori dergisinin Mayıs sayısında Mehmet Perinçek’in de katılımcısı olduğu “Ukrayna’dan Kıbrıs’a Doğu Akdeniz ve Karadeniz” başlıklı yuvarlak masa toplantısının zabıtları yayımlandı.


Mehmet Perinçek, Rusça yayın yapan bir Youtube kanalı için Biden’ın “soykırım” açıklamasını hukuki-siyasi-tarihi boyutlarıyla ele aldı.


Mehmet Perinçek, Biden’ın sözde “soykırım” açıklamasının Güney Kafkasya’daki gelişmelere etkisini değerlendirdi.


 Prof. Dr. Sencer İmer: “Ermenistan’ın ilk başbakanı Kaçaznuni’nin raporu, soykırım yalanlarına karşı çok önemli bir belgedir. Taşnaklar, Batı’daki bütün kütüphanelerden bu kitabı toplatmıştır. Mehmet Perinçek Moskova’daki Lenin kütüphanesinde bulmuştur.”


Mehmet Perinçek, Nedret Ersanel’in hazırlayıp sunduğu TV NET’teki Akıl Odası programında Biden’ın “soykırım” açıklamasını, Türk-Amerikan ilişkilerini, Türkiye’nin NATO’daki geleceğini ve bölgesel gelişmeleri ele aldı.


 Moskova Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Perinçek, Tvnet televizyonunda gündemi değerlendirdi. Perinçek, Biden’ın 24 Nisan’daki açıklaması hakkında “Bu soykırım iddiaları üzerinden Türkiye’nin terörle mücadelesi aslında bir insanlık suçu veya soykırım olarak gösteriliyor.” dedi.


 Mehmet Perinçek, Biden’ın “soykırım” açıklamasının hukuki, tarihsel ve siyasal boyutlarını ANKASAM’la konuştu.


 Mehmet Perinçek, Azerbaycan’ın Yeni Çağ gazetesine Biden’ın “soykırım” açıklamasını değerlendirdi.


 Türkler ile Ermenilerin uzun yıllardır bir arada yaşadığını aktaran Orhan Gencebay, ‘İstiklal Marşımız’ın aranjörü Türkiye Ermenisi Edgar Manas’tır’ dedi. Gencebay, 1915 yılları arasında ‘soykırım’ olmadığına yönelik raporların Mehmet Perinçek’in kitabının içinde olduğuna da vurgu yaptı.


 Orhan Gencebay, katıldığı TV programında, Mehmet Perinçek’in Rus Genelkurmay Arşivinde bulup yayınladığı General Bolhovitinov’un 11 Aralık 1915 tarihli Ermeni raporundan bahsetti.


 Moskova Üniversitesi Öğretim üyesi Dr. Mehmet Perinçek yazdı: AB’nin Sinsi Kıbrıs Planı


Mehmet Perinçek, Biden’ın açıklamalarını tarihi belgeler ve uluslararası hukuk açısından Baku TV’ye değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, AB’nin yeni Kıbrıs planını ve Türkiye’nin izlemesi gerektiği stratejiyi Ulusal Kanal’da değerlendirdi.


 Mehmet Perinçek yazdı: Avrupa Birliği’nin sinsi Kıbrıs planı


 Mehmet Perinçek, AB’nin sinsi Kıbrıs planını ve buna karşı izlenmesi gereken stratejiyi yazdı.

İngilizce


 Ceyhun Bozkurt, Mehmet Perinçek’in Rus Genelkurmay Arşivinde bulup yayınladığı Rus Kafkas Ordularının Kurmay Başkanı Bolhovitinov’un 11 Aralık 1915 tarihli Ermeni raporunu köşesinde özetlemiş.


 Mehmet Perinçek, Ermeni meselesini tarihi ve güncel boyutlarıyla Ekspres Turkiye’ye değerlendirdi.


Türkiye Gençlik Birliği (TGB)’nin düzenlediği “Ukrayna Krizi ve Türkiye” başlıklı konferans.


Siyaset Bilimci Dr. Mehmet Perinçek, ABD Başkanı Biden’ın skandal “soykırım” ifadelerine ilişkin Haber Global ekranlarında önemli değerlendirmelerde bulundu. Perinçek “Türkiye NATO’dan çekilebilir” dedi.


Mehmet Perinçek’in Haber Global’de yaptığı Biden’ın “soykırım” açıklamasıyla ilgili konuşması.


Mehmet Perinçek, Biden’ın beklenen “soykırım” açıklamasını vesti.az’a değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Ermeni soykırımı iddialarını arşiv belgeleri ışığında Azerbaycan kanalı Real TV’ye değerlendirdi.


 Ulusal Strateji Merkezi, Talat Paşa Komitesi ve Teori Dergisi Ermeni Soykırımı Yalanı ve AİHM adlı bir konferans düzenledi. Konferans, derginin Youtube kanalından canlı olarak yayınlandı.


 Mehmet Perinçek, 24 Nisan çerçevesindeki gelişmeleri Day.az’a değerlendirdi.


 Mehmet Perinçek, bir Ermeni komünistinin gözüyle Enver, Cemal ve Halil Paşaları yazdı.


 Mehmet Perinçek, Biden’ın beklenen “soykırım” açıklamasını vesti.az’a değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Ermeni soykırımı iddialarını arşiv belgeleri ışığında Azerbaycan kanalı Real TV’ye değerlendirdi.


 Mehmet Perinçek, 24 Nisan çerçevesindeki gelişmeleri Day.az’a değerlendirdi.


 Ulusal Strateji Merkezi, Talat Paşa Komitesi ve Teori Dergisi Ermeni Soykırımı Yalanı ve AİHM adlı bir konferans düzenledi. Konferans, derginin Youtube kanalından canlı olarak yayınlandı.


Mehmet Perinçek, Türkiye’nin F-35 programından çıkarılmasını CBC kanalında değerlendirdi.


Doğu Perinçek, Hasan Korkmazcan, Av. Mehmet Cengiz ve Mehmet Perinçek, Ermeni Soykırımı Yalanı ve AİHM’yi konuştular.


“Mehmet Perinçek, Sovyet arşivlerindeki çalışmalarıyla tanınıyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı döneminde mücadele ettiği İngiltere’nin Kafkasya’ya sızmasını önleyen stratejisini, bugüne dönük örnek yapısını son kitabında değerlendirdi.”


 Mehmet Perinçek, Kıbrıs meselesiyle ilgili son gelişmeleri Zerkalo gazetesine değerlendirdi: “KKTC’nin egemenliği tüm Avrasya’nın istikrarını teminatı.”


Vatan Partisi’nin düzenlediği 6 kıta 25 ülkeden 40 konuşmacının katıldığı, Mehmet Perinçek’in de 3. Oturum’un başkanlığını yaptığı Yeni Uluslararası Düzen Sempozyumu’nun tamamını izleyebilirsiniz.


Dr. Alev Coşkun, Dr. Mehmet Perinçek’in Cumhuriyet Kitap’ta yeni çıkan “Kafkasya’da Türk-Sovyet Askeri İşbirliği (1919-1922)” başlıklı kitabını değerlendirdi.


 Dr. Mehmet Perinçek: Ukrayna krizinin asıl hedefi, Türk-Rus gerilimi yaratmaktır!


 Mehmet Perinçek, Montrö tartışmalarını Azerbaycan’ın Ayna gazetesine değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Ukrayna krizini Doğu Akdeniz ve Kıbrıs meselesi bağlamında Sputnik’e değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Ukrayna krizini, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs meselesi bağlamında Sputnik’e değerlendirdi.


 Mehmet Perinçek, Ulusal Kanal Hafta Sonu Ana Haber Bülteni’nde Karadeniz’de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Aydınlık‘taki haberi


 Mehmet Perinçek, Zelenskiy’in Türkiye ziyaretini Ulusal Kanal Ana Haber Bülteni’nde değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Zelenskiy’in Türkiye ziyaretini Haber Global’de değerlendirdi. 


 Dr. Mehmet Perinçek:

“Türk-Rus çatışmalarının galibi daima Batı olmuştur”

“Türkiye Karadeniz’de Rusya ile ortak bir dil bulmalıdır”

“Doğu Akdeniz’deki direniş Rusya’nın yanı sıra İran ve Çin’i de ilgilendirmektedir”


 Mehmet Perinçek’in, Rus devlet televizyonu Rossiya 24’te iki kez katıldığı ve birinde Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov’la Kanal İstanbul projesini ve  Montrö Sözleşmesi’ni konuştuğu programların Aydınlık’taki haberi.


Mehmet Perinçek, CBC kanalında Türkiye-Azerbaycan askeri tatbikatını ve savaş sonrası Karabağ’da barış sürecini konuştu.


Mehmet Perinçek, Güney Kafkasya’daki son gelişmeleri değerlendirdi.


 Moskova Üniversitesi Konuk Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Perinçek ABD’nin CAATSA yaptırımlarını ve Türkiye-Rusya ilişkilerini değerlendirdi. Dr. Perinçek S-400 alımına ilişkin, “Türkiye’nin aldığı bu karar Atlantik kampından kopuşunu ve Avrasya’ya yerleşmesinin en önemli göstergelerinden bir tanesidir.” dedi.


Mehmet Perinçek ikinci kez Rus devlet televizyonu Rossiya 24’ün ana haber bülteninde Kanal İstanbul’u ve Montrö Sözleşmesi’ni değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Rus devlet televizyonu Rossiya 24’te Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Yerhov’la Kanal İstanbul projesini ve Montrö Sözleşmesi’ni konuştu. (Konuşması ortada ve sonda)


Prof. Dr. Hasan Ünal, E. Tümamiral Cem Gürdeniz ve Dr. Mehmet Perinçek, Rusya-Ukrayna krizinin sebepleri ve muhtemel sonuçları üzerine kapsamlı bir program yaptılar. Türkiye’nin nasıl bir politika izlemesinin doğru olabileceği sorusuna odaklandılar.


UKRAYNA-DONBAS SINIRINDA GERGİNLİK

Gazeteci – Doğu Avrupa Uzmanı Deniz Berktay ve Dr. Mehmet Perinçek değerlendirdi.


 Mehmet Perinçek’in ANKASAM’a Türk-Rus ilişkileri üzerine verdiği röportajın Rusçası.


 Mehmet Perinçek’in Karabağ’daki Türk-Rus Gözlem Merkezi’ne dair yazısı Rusya’nın akademik dergilerinden Postsovyetskie İssledovaniya’da çıktı.


 Mehmet Perinçek’in, Moskova Antlaşması’nın 100. yılında verdiği röportaj İtalya’da yayınlandı.


 Mehmet Perinçek, Moskova Antlaşması’nın 100. yılında Türk-Sovyet/Rus ilişkilerini tarihi-güncel boyutlarıyla UWI’ye değerlendirdi.


 Mehmet Perinçek’in Türk-Rus ilişkilerini güncel-tarihsel temelde ele aldığı röportajının İngilizcesi.


 Mehmet Perinçek, Moskova Antlaşması’nın 100. yılında Türk-Rus ilişkilerini ANKASAM için değerlendirdi.


 Mehmet Perinçek, Türk-Rus ilişkilerini Suriye, Doğu Akdeniz ve Karadeniz’deki gelişmeler çerçevesinde Rus Tsargrad TV’sine değerlendirdi.


 Mehmet Perinçek, Moskova Antlaşması’nın 100. yılını APA’ya değerlendirdi


Mehmet Perinçek, Rus kanalı Tsargrad’da küreselci-liberal dünya düzenini ve ABD’yi değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Biden’ın Putin için “katil” sözünü Ulusal Kanal’da değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, 100. yılında Moskova Antlaşması’nı Azerbaycan devlet televizyonunun ana haberinde değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, “ABD Üzerine Tezler” başlıklı makalesiyle Teori’nin Mart sayısında.


 Mehmet Perinçek, Moskova Antlaşması’nın 100. yılını day.az’a değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Radyo Sputnik’te Ali Ali Çağatay’nın sunduğu Seyir Hali programında Türk – Rus ilişkilerinin 100. yılını konuştu.


Mehmet Perinçek’in 15 Mart günü TBMM’de yaptığı konuşma 3 farklı dilde:

Türkçe

Rusça

İngilizce


 TBMM Başkanı Şentop: “Seyrettiğimiz bizi bir asır öncesine götüren görüntüler, siyasi veya tarihi mülahazaların ötesinde, o zamanın ruhunu bugüne taşıyan görüntülerdir… Bu vesileyle görüntüleri bizlere sunan değerli Dr. Mehmet Perinçek’e teşekkür ederim”


 Türk-Rus iş birliği Meclis’te

16 Mart 1921’de imzalanan Moskova Antlaşması’nın 100’üncü yılında Meclis’te düzenlenen panelde önemli sunumlar yer aldı. Moskova Devlet Üniversitesi Asya ve Afrika Ülkeleri Enstitüsü Misafir Araştırmacısı Dr. Mehmet Perinçek, “Güney Kafkasya’da Türk-Sovyet Askeri İş Birliği 1919-1922” adıyla bir sunum yaptı.


Mehmet Perinçek: “Mustafa Kemal ve Lenin’in ortaya koyduğu Türk-Rus işbirliği, bölgenin barışı ve istikrarı açısından zorunlu.”


Mehmet Perinçek: “Türkiye ve Rusya’nın 1920’lerin başındaki koşullarla tekrar karşı karşıya olduğunu görüyoruz. Moskova Antlaşması’ndaki kararlılığa bugün de ihtiyaç var.”


Mehmet Perinçek’in de konuşmacı olduğu, Moskova Antlaşması’nın 100. yılı dolayısıyla TBMM’de düzenlenen Türk-Rus ilişkileri panelinin Aydınlık’taki haberi.


Mehmet Perinçek’in Rusya Film Fotoğraf Belgeleri Devlet Arşivi’nde (RGAKFD) bulduğu ve TBMM’nin Moskova Antlaşması’nın 100. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen panelde gösterilen antlaşmanın imzalanma görüntüleri.

Sputnik ve Ulusal Kanal‘daki haberi


 Mehmet Perinçek, Pekin-Moskova ilişkilerini Çin radyosu CRI’den Gökhun Göçmen’e değerlendirdi.

Odatv‘deki haberi


Mehmet Perinçek, Karlov suikastını ve arkasında yatan nedenleri United World International’a değerlendirdi.

Rus ve İtalyan basınındaki haberi


Mehmet Perinçek, Karlov suikastını Haber Global’e değerlendirdi.

Aydınlık‘taki haberi


 Mehmet Perinçek, Akkuyu Nükleer Santrali’nin 3. ünitesinin temelinin atılmasını Ulusal Kanal’a değerlendirdi.


 Mehmet Perinçek: Türkiye ve Rusya, ABD’ye karşı tek bir strateji geliştirmeli.


 Mehmet Perinçek, Türkiye-ABD arasındaki S-400 krizini Zerkalo’ya değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Türkiye-Pakistan-Çin askeri teknoloji işbirliği olasılığını CBC kanalında değerlendirdi. (12.55’ten itibaren)


 Mehmet Perinçek yazdı: Rus komünistleri Putin’le aynı gemide mi?

İngilizce ve İspanyolca


Mehmet Perinçek, Kongre Baskını’nın öncesi ve sonrasıyla ABD üzerine tezlerini Teori dergisinin Mart sayısında ele aldı.


Dr. Mehmet Perinçek, Prof. Dr. Hasan Ünal’la Ermenistan’daki gelişmeleri, Türk-Rus ilişkilerini ve çok kutuplu dünyayı konuştu.


 Mehmet Perinçek, Haber Global’de Ermenistan’daki kaosun perde arkasını anlattı.


 MehmetPerinçek yazdı:

📌 Ermenistan’da darbe kime yarar?
📌 Muhalefet rövanş peşinde
📌 Batı’nın çıkarları muhalefetle
📌 Muhalefet, Paşinyan’ın hatalarını tekrarlamak niyetinde
📌 Darbe, Batı’ya yarar
📌 Rusya, darbeyi desteklemedi
📌 İkili iktidar ve kötünün iyisi

United World International


Mehmet Perinçek Ermenistan’daki gelişmeleri Aydınlık’a değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Haber Türk’te Ermenistan’daki darbe teşebbüsünü değerlendirdi.


 Mehmet Perinçek, Rusya Paşinyan’a yönelik darbeyi desteklemiyor.


Mehmet Perinçek, Ulusal Kanal’da Ermenistan’daki darbe teşebbüsünü değerlendirdi.


 Mehmet Perinçek, dünyadaki değişim ve ABD’ye yansımalarına dair tezlerimi yazdı.


Mehmet Perinçek’in Kıbrıs sorununa dair çözüm önerilerini sunduğu demeci Azerbaycan Türkçesinde yayınlandı.


Mehmet Perinçek’in Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçiliği ve Ulusal Strateji Merkezi’nin birlikte düzenlediği, 2. Dünya Savaşı’nı, Sovyet Cephesini ve emperyalizm çağında vatan savaşı konuştuğu çevrimiçi panelin Sputnik’teki haberi.


Mehmet Perinçek, Kıbrıs sorununa dair çözüm önerilerimi Zerkalo gazetesine anlattı.


Mehmet Perinçek’in, Almanya’daki Türk Üniversiteliler ve Akademisyenler Derneği’nin düzenlediği 1915 Olaylarına dair söyleşisi.


Mehmet Perinçek, Türkiye’deki Anayasa tartışmalarını Azerbaycan basınına değerlendirdi.


Karabağ’a yönelik Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi’ne dair yazım İngilizce olarak yayında.


Mehmet Perinçek: “Her ülkenin tarihi, kültürü, birikimi farklı. Devrimleri de. Önemli olan antiemperyalist olması. Atatürk, Ekim, Çin, İran Devrimlerini birleştiren bu. Türk Devrimiyle emperyalist zincirlerden kopmuş bağımsız, güçlü Türkiye güçlü bir İran demektir.”


 Mehmet Perinçek’in 42. yıldönümünde İran Devrimi dolayısıyla Mehr Haber Ajansı’na verdiği röportaj.


Mehmet Perinçek, Faaliyetine başlayan Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi’ni yazdı:


 Mehmet Perinçek’in Axar.az’a yaptığı açıklamaların Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi’yle ilgili devamı.

Rusçası


 Mehmet Perinçek, Karabağ’daki son gelişmeleri ve Rus barış gücünün tutumunu Axar TV’ye değerlendirdi. (Azerbaycan Türkçesi)


Mehmet Perinçek, Hulusi Akar’ın Almanya ziyaretini ve Türkiye-NATO ilişkilerini CBC kanalında konuştu.


Mehmet Perinçek, Karabağ’a yönelik Türk-Rus Gözlem Merkezi’ni Day.Az’a değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Pandemi sonrası dünyayı Azerbaycan’ın Ayna gazetesine yorumladı.


Mehmet Perinçek, 2021’in ilk MGK toplantısını CBC kanalında değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Rusya’daki eylemleri ve Rus-Türk ilişkilerini canlı yayında anlattı.


Mehmet Perinçek’in KKTC’nin tanıtılması bağlamında ele aldığı Türkiye-Azerbaycan-Pakistan’ın İslamabad Zirvesi’ne dair yazısı İngilizce olarak yayımlandı.

İspanyolca


Mehmet Perinçek, Ulusal Kanal’da ABD’de başlayan Biden dönemini konuştu.


Mehmet Perinçek’in Ukrayna kanalında Fener Patrikhanesi’nin bölgemizde oynadığı rolle ilgili konuşması ülke basınında haberleştirildi.


Mehmet Perinçek, Ulusal Kanal’da ABD’de Biden dönemini değerlendirdi.


Mehmet Perinçek’in, Türkiye-Azerbaïdjan-Pakistan üçlü işbirliği platformunun İslamabad Zirvesi’ne dair Indépendant Türkçe’de çıkan makalesi KKTC’nin Volkan gazetesinde de yayımlandı.


Mehmet Perinçek, CBC’de Güney Kafkasya’daki son gelişmeleri değerlendirdi.


Mehmet Perinçek, Ukrayna kanalında Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi’nin Türkiye ve bölgedeki faaliyetlerini konuştu.


Mehmet Perinçek, Türkiye-Azerbaycan-Pakistan üçlü işbirliği platformunun İslamabad Zirvesi’ni yazdı.


Mehmet Perinçek, Pakistan-Türkiye-Azerbaycan’ın İslamabad zirvesini CBC kanalına değerlendirdi.


KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın Mehmet Perinçek’e yolladığı mektuplar yayınlandı


 Mehmet Perinçek “Kongre baskınını” yazdı: Amerikan rüyasının da kâbusunun da sonu.

Aydınlık‘taki haberi.

İngilizce 

İspanyolca

İtalyanca


 Mehmet Perinçek, 2020’yi Türkiye-Azerbaycan ilişkileri açısından değerlendirdi.